- Jeg har ikke rømt fra politiet i Pakistan

Trippeldrapsanklaget inviterte til pressemøte - dukket ikke opp.

STORAKSJON NATT TIL 19. MAI: Store styrker fra Oslo politidistrikt med Beredskapstroppen i spissen slo til mot borettslaget på Furuset der den norsk-pakistanske varetektsfengslede mannen bor.. Foto: Privat.
STORAKSJON NATT TIL 19. MAI: Store styrker fra Oslo politidistrikt med Beredskapstroppen i spissen slo til mot borettslaget på Furuset der den norsk-pakistanske varetektsfengslede mannen bor.. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØSTFOLD (Dagbladet): Den 55 år gamle mannen som er bror til den eldste mannen som sitter varetektsfengsla i Norge, siktet for trippeldrap i Pakistan, inviterte i dag til et felles pressemøte klokka 10.00.

55-åringen dukket imidlertid ikke opp.

Dagbladet sporet derfor mannen opp på en adresse i Østfold nå i formiddag.

Mannen, som ifølge NRK er etterlyst i Pakistan, siktet for å stå bak trippeldrapene, startet med å si at han ikke ville gi noen kommentarer til pressen likevel.

- Jeg har ikke rømt Men så fortsatte han:

- Jeg har ikke rømt fra politiet i Pakistan, og jeg har ikke rømt fra politiet i Østfold. Dette er en familiesak. Det er mange ting som er sagt i saken som er feil, sier 55-åringen.

Oslopolitiet vet hvem den omtalte norskpakistaneren i 50-årene er, men opplyste overfor Dagbladet i går at han er ikke etterlyst her til lands.

- Det er ingen etterlyst i denne saken i Norge. Han er ikke etterlyst internasjonalt heller, så vidt jeg kan se, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt, Leif Morten Eide til Dagbladet.

- Eier huset Hans advokat fra en sak i 2006 opplyser overfor Dagbladet i går at 55-åringen bedyrer at han ikke har hatt noe med trippeldrapene å gjøre.

- Han har ikke en gang bedt om advokat-bistand, sier advokat Kari Sofie Jacobsen til Dagbladet.

Videre opplyser hun at hun har forstått at 55-åringen er etterlyst i Pakistan fordi drapene skjedde i en bolig han eier i Pakistan. Hun sier også at hun har inntrykk av at 55-åringen var i denne boligen da drapene skjedde.

Mannen eier flere gatekjøkken i Østfold, og er også etter det Dagbladet har kjennskap til en bolig i fylket.

Varetektsfengslet I går ble et ekteparet og deres sønn varetektsfengslet i fire uker. De ble pågrepet i Norge 18. mai, siktet for medvirkning til drap på sin svigersønn, hans bror og deres far. De to antatte hovedgjerningsmennene er den ettersøkte norskpakistaneren og den pakistanske broren til to av de drepte.

Den ene av de drepte var hemmelig gift med datteren til paret som er fengslet i Oslo. Det var datteren som anmeldte foreldrene og sin egen bror, alle bosatt i Oslo. De tre har hele tiden hevdet de ikke har noe med drapene i Pakistan å gjøre.