- Jeg har ikke sett noe penger selv, men jeg er jo heller ikke født i går. Selvsagt var de på jakt etter noe

Norsk sjømann etter å ha blitt bordet fra «Nigeria-båt».

BORDER: Den tidligere norske MTB-en heter nå Nimasa Oweikenighan. Her border de den norske oljeservicebåten «Norman Cutter» utenfor Nigeria. I forgrunnen er lekteren som var fortøyd inntil den norske båten. Foto: Privat
BORDER: Den tidligere norske MTB-en heter nå Nimasa Oweikenighan. Her border de den norske oljeservicebåten «Norman Cutter» utenfor Nigeria. I forgrunnen er lekteren som var fortøyd inntil den norske båten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forsvarsminister Søreide kalte det «udramatisk» da tungt bevæpnede paramilitære bordet norsk oljeservicebåt fra en av Forsvarets gamle MTB-er. Mannskapet er ikke enig.

Den norske oljeservicebåten Normand Cutter hold på å jobbe på det nigerianske oljefeltet Ofon, da mannskapet plutselig fikk øye på en «norsk» missiltorpedobåt (MTB) som nærmet seg.

- Jeg kjente den igjen med en gang fra reportasjene i Dagbladet, sier en av sjømennene om bord på Normand Cutter.

Det siste halvannet året har Dagbladet skrevet en rekke reportasjer om hvordan krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo har fått kjøpe seks utrangerte MTB-er og støttefartøyet KNM Horten fra det norske Forsvaret.

- Dette var en helt udramatisk rutineopperasjon der man sjekket papirer slik man gjør på vanlig måte, sa forsvarsminister Ine Eriksen Søreide da hun gjestet Dagbladets valgbod få dager etter angrepet.

- Det var slettes ikke udramatisk, sier sjømenn om bord som Dagbladet har snakket med.

De har et sterkt behov for å korrigere inntrykket Søreide forsøker å tegne, men er bekymret for både sin egen situasjon og for at rederiet de jobber for kan få trøbbel. Sjømennene Dagbladet har snakket med vil derfor ikke stå fram med navn og bilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer