SNAKKER UT: - jeg har ikke sluttet å tenke på det siden det skjedde, sier radiovert Mel Greig i et tv-intervju. Foto: Nine network / AFP Photo / NTB Scanpix
SNAKKER UT: - jeg har ikke sluttet å tenke på det siden det skjedde, sier radiovert Mel Greig i et tv-intervju. Foto: Nine network / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Jeg har ikke sluttet å tenke på det siden det skjedde

De australske radiovertene gir sitt første intervju etter at sykepleieren de lurte begikk selvmord. - Vi er sønderknust.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Radiovertene Michael Christian og Mel Greig har i dag gitt sitt første intervju etter at sykepleieren de lurte til å oppgi sensitiv informasjon om hertuginne Kates graviditet begikk selvmord.

- Jeg har ikke sluttet å tenke på det siden det skjedde. Jeg husker at mitt første spørsmål var: Var hun en mor? sier Greig i tv-programmet Current Affairs på som ble sendt på Channel 9 mandag morgen, norsk tid.

- Disse tulletelefonene tas hver dag, på hver radiostasjon, i hvert land i hele verden. Sånn har det vært lenge og ingen kunne sett for set at dette skulle skje.

Under deler av intervjuet sitter Greig med ansiktet i hendene og tørker tårene.

De to har fått hardt kritikk fra en hel verden etter at deres tulletelefon til sykehuset hvor gravide Kate var innlagt fikk et tragisk utfall.

- Skulle være harmløst Det var da nyheten om Kates graviditet sprakk i mediene at de to australierne bestemte seg for å ringe sykehuset hvor hertuginnen lå og utgi seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles. 

- Hei. Kan jeg få snakke med Kate, barnebarnet mitt, innledet Greig, som altså lot som om hun var dronning Elizabeth.

- Vi hadde bare en idé til en enkel, harmløs telefonsamtale. Vi tenkte på å ta en telefon som skulle vare kanskje 30 sekunder, og vi trodde de skulle legge på når vi ringte og så var det det, så uskyldig som det, sier Christian i intervjuet.

- Vi trodde hundrevis at folk ville ha prøvd det før oss, vi tenkte at det var en så tullete idé og at aksenten var så dårlig at vi ikke for et sekund trodde vi skulle få snakke med Kate eller ha en samtale med noen på sykehuset. De ville bare legge på.

De to radiovertene sier de er ødelagt, fortvilet og sønderknust på grunn av det tragiske utfallet av luretelefonen deres.

Funnet død Sykepleieren Jacintha Saldanha hadde jobbet på King Edward VII-sykehuset i fire år, og var den som svarte da Greig utga seg for å være dronning Elizabeth.

Hun ante fred og ingen fare da Greig ringte og satte henne over til Hertuginnen av Cambridges egne sykepleiere. Fredag ble Saldanha funnet død, bare meter fra sykehuset.

KNUST: Radiovertene Michael Christian og Mel Greig  forteller om tiden etter at sykepleieren som de lurte til å oppgi sensitiv informasjon om hertuginne Kates graviditet ble funnet død. Foto: Channel NINE / AFP Photo / NTB Scanpix
KNUST: Radiovertene Michael Christian og Mel Greig forteller om tiden etter at sykepleieren som de lurte til å oppgi sensitiv informasjon om hertuginne Kates graviditet ble funnet død. Foto: Channel NINE / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Som hennes familie er vi svært lei oss for tapet av vår kjære Jacintha, uttalte familien til sykepleieren gjennom politiet fredag.

Også hertugen og hertuginnen av Cambridge har gjennom en pressemelding uttrykt at de er i sorg etter dødsfallet.

Sykepleieren etterlater seg to barn og mann.

- Ikke ulovlig Sjefen til Greig og Michael Christian og eier av radiokanalen, Rhys Holleran, gikk etter sykepleierens dødsfall ut og forsvarte de to radiovertene.

Han understreket at de to ikke hadde gjort noe ulovlig, og også de var ofre i denne saken.

- Disse personene ikke maskiner, de er mennesker. Det som skjedde er fryktelig tragisk, og vi er svært lei oss og preget av det som har skjedd.

Han la til at ingen kunne forutsett at en tulletelefon ville føre til selvmord, men nektet å svare på spørsmål om hvem som kom med idéen.

- Disse tingene blir ofte laget gjennom samarbeid, sier han.