- Jeg har ikke snakket med Breivik siden vi avsluttet saken

Men Geir Lippestad får fortsatt henvendelser fra terroristens tilhengere.

ROLIGERE TIDER: Etter at dommen i 22. juli-saken falt, har advokat Geir Lippestad tid til å konsentrere seg om nye oppgaver. Nå ser han fram mot en roligere jul. Foto: Jacques Hvistendahl
ROLIGERE TIDER: Etter at dommen i 22. juli-saken falt, har advokat Geir Lippestad tid til å konsentrere seg om nye oppgaver. Nå ser han fram mot en roligere jul. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Da jeg tok oppdraget med å forsvare Anders Behring Breivik, tenkte jeg at jeg kom til å sitte alene på et mørkt kontor etter at saken var ferdig. Det skjedde heldigvis ikke, sier advokat Geir Lippestad til Dagbladet.

Han er på trikken på vei hjem, med en blomsterbukett i hendene, etter å ha snakket om radikalisering på et seminar i regi av Det kriminalitetsforebyggende råd.

Som forsvarer både i rettssaken etter drapet på Benjamin Hermansen i 2001, og 22. juli-rettssaken, har han fått et godt innblikk i utviklingen i ekstremistiske miljøer. Den bekymrer ham.

- Før kunne man lett identifisere disse miljøene, men nå er nettet den nye møteplassen. Disse nettsamfunnene har ikke den samme uniformeringen. Derfor må du være ganske våken for å se ekstremisme. Det bekymrer meg, også som far. Hvordan skal jeg greie å følge med?

- Deilig å være ferdig Det har vært et hektisk år for den profilerte advokaten, men etter at dommen mot Anders Behring Breivik falt i august, har ting begynt å falle til ro.

- Først og fremst var det veldig deilig å bli ferdig. Jeg dro på ferie etter dommen, og det tok litt tid før kropp og sjel var tilbake på samme nivå, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer