Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke snakket med min sønn

Sier 21-åringens milliardærfar til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet.no): Milliardærfaren til den egyptiskfødte 21-åringen, som ifølge britiske The Sun etterlyses internasjonalt av Scotland Yard, sier til Dagbladet.no at han ikke har hørt noe fra sønnen.

- Jeg har ikke snakket med min sønn. Men på dette tidspunktet tror jeg ikke det er lurt at jeg kommer med en uttalelse, sier faren på telefon til Dagbladet.no.

- Snakk med min advokat

21-åringen, som The Sun hevder har havnet i politiets søkelys etter det antatte drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23), var medstudent med avdøde på prestisjetunge Regent\'s College.

Han er også sønn av en av Egypts rikeste menn. Familien, som senere bosatte seg i Jemen, har bygget opp store verdier innenfor blant annet hotellbransjen og internasjonale merkevarer siden 60-tallet.

Frykten nå er at 21-åringen rakk å flykte til Jemen før liket av Martine Vik Magnussen ble funnet i kjelleren av en fasjonabel bygård i London søndag.

Ifølge The Sun viser passasjerlister at den 21 år gamle milliardærsønnen forlot Storbritannia kort tid etter det antatte drapet.

21-åringens far vil ikke kommentere påstandene i britisk medier.

KAN HA BLITT KVALT: Martine Vik Magnussen (23) ble funnet død i London søndag. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at hun ble påført skader på halsen av en annen person. Foto: PRIVAT
KAN HA BLITT KVALT: Martine Vik Magnussen (23) ble funnet død i London søndag. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at hun ble påført skader på halsen av en annen person. Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg kjenner ikke til disse beskyldningene. Men jeg tror det er best at du snakker med min advokat i London. Jeg tok kontakt med han i går, sier faren til Dagbladet.no.

- Dratt til Jemen 

Kort tid etter det antatte drapet skal den nå etterlyste ha meldt til venner på nettstedet Facebook at han skulle reise hjem. 

Senere ble 21-åringens Facebook-profil slettet.

Storbritannia har ingen utleveringsavtale med Jemen, og om opplysningen i The Sun-artikkelen stemmer, driver nå representanter for britiske myndigheter lobbyvirksomhet opp mot faren til den ettersøkte mannen. Dette for å få faren til å sende sønnen tilbake til London.

Skader på halsen 

Martine Vik Magnussen (23) ble sist sett natt til fredag i forbindelse med en bytur på den eksklusive nattklubben Maddox.

En foreløpig obduksjonsrapport mandag kveld viste at 23-åringen kan ha blitt kvalt.

- Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar, men vi har konstatert betydelige skader på avdødes hals som etter alt å dømme er påført av en annen person. Vi regner dette som et unaturlig dødsfall, sa en talsmann for Scotland Yard til Dagbladet.no.

Minnestund i dag
Sjømannskirken i London har bistått familien og venner og bekjente av Martine Vik Magnussen. Flere av dem har vært i Sjømannskirken mandag kveld.

- Jeg har vært hos familien hennes i dag. De har det fryktelig tungt, det er mange store vonde ting å forholde seg til på en gang denne dagen, sa prest Torbjørn Holt ved sjømannskirken i London sent mandag kveld.

Sjømannspresten konstaterer at omstendigheter som kriminelle handlinger gjør sorgprosessen svært komplisert.

- Selv om mye av sorgen er den samme, gir dette en annen dimensjon enn ellers, sier Holt til Dagbladet.no. 

I dag klokka 19 vil han lede en enkel minnestund i sjømannskirka for venner, medstudenter og andre som måtte føle behov for å dele sorgen etter Martines plutselige død.

- Mange av de som var i London har dratt hjem til Norge, og det er naturlig å være sammen med familie og nære venner når slike forferdelige ting skjer, men for de som er igjen ønsker vi å gi dette tilbudet, sier Holt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media