«Jeg har ikke sprunget etter småjenter. Men Terje, han er det bare synd på...»

- Jeg har ikke sprunget etter småjenter eller stått for mulige sexovergrep. Men meg skal de ta. Jeg er den store, stygge ulven, mens Terje Søviknes, han er det bare synd på, sier Vidar Kleppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vidar Kleppe legger seg ikke flat foran dagens skjebnemøte med Carl & Co. i Frp's stortingsgruppe - selv om det nå er liten tvil om at stortingsgruppa vil kreve at toppkandidaten på Frp's liste i Vest-Agder kastes ut av partiet.

Kleppes uttalelser dagen før det som kan bli hans dommedag, vil neppe bidra til å roe gemyttene. Det er ingen angrende synder som stiller på dagens gruppemøte.

- Mener du at Frp-ledelsen nå kaster ut feil mann?

- Jeg har ikke drevet på med småjenter eller begått overgrep. Dette er en viktig presisering når de angivelig skal suspendere eller ekskludere meg, mens de ikke foretar seg noe overfor Søviknes, sier Kleppe til Dagbladet.

- Kleppe desperat

- Denne uttalelsen tyder på at Kleppe er desperat. Vi er klar over at han ikke har gjort noe sånt. Problemet med Kleppe er at han ikke er i stand til å ta selvkritikk. Søviknes har gjort feil, men han har organisasjonsmessig tatt konsekvensen av det, sier stortingsrepresentant og sentralstyremedlem Kenneth Svendsen til Dagbladet.

Kleppe sier han ennå ikke er blitt forelagt noen anklage.

- Jeg har ikke sett noe annet enn det som har vært skrevet i mediene. Det er gamle saker der jeg har vært uenig med flertallet i gruppa. Jeg ville for eksempel at kontantstøtten bare skulle gå til norske statsborgere, jeg ville ikke bruke statlige penger på pelsdyrnæringen, og jeg gikk inn for en mer skånsom utbygging av Øvra Otta, ramser Kleppe opp.

- Uvirkelig

- Regner du nå med at du blir kastet ut i løpet av uka?

- Jeg håper ikke det. De har jo ingen sak på meg, og det må da være et minstemål for eksklusjon. Dette er en helt uvirkelig situasjon. Jeg følger med fra time til time, og får se hva denne dagen bringer, sier Kleppe.

Han sier at han de siste dagene og ukene har fått hundrevis av e-post, brev og telefoner med støtte.

- Jeg har hatt bedre dager. Men jeg har fått en enorm støtte fra hele folket, forteller Kleppe.

Ofrer mandater

Det er nettopp Kleppes popularitet blant Frp's kjernevelgere som er partiledelsens hodepine. Det var dette gruppestyret i går brukte mest tid på, får Dagbladet opplyst. Dagbladet kjenner til at Frp-ledelsen lenge har kalkulert med å miste et mandat i Vest-Agder i verste fall, dersom Kleppe ofres.

Etter det Dagbladet erfarer, ser Carl I. Hagen nå faren for at Frp kan tape et mandat både i Hordaland og i Vest-Agder. Grunnen er at Kleppe kan stille til valg i begge fylkene, og dermed «stjele» nok stemmer fra Frp til at gruppa blir ytterligere redusert.

Etter en lengre diskusjon, skal Hagen ha flagget det mest «ekstreme» alternativet: Kleppe må fjernes, koste hva det koste vil.

<B>HVA FORTJENER HAN?</B> Vidar Kleppe på Stortinget. Han mener at Frp ikke har noen sak på ham, og håper derfor i det lengste at han ikke blir ekskludert.