TÅREVÅTT FARVEL: Liv Signe Navarsete tørker en tåre etter avskjedstalen hun i dag holdt på Senterpartiets ekstraordinære landsmøte i Lillestrøm. .  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TÅREVÅTT FARVEL: Liv Signe Navarsete tørker en tåre etter avskjedstalen hun i dag holdt på Senterpartiets ekstraordinære landsmøte i Lillestrøm. . Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Jeg har ikke vært flink nok i det politiske spillet

En følelsesladd Liv Signe Navarsete takket for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Liv Signe Navarsete gikk i formiddag på talerstolen som leder i Senterpartiet for siste gang.

Den taletida brukte hun, i tillegg til å kommentere partiets politiske situasjon, også til å tiltale sine kritikere.

- Stadige angrep på meg som partileder svekket både meg som leder og partiet. Det var ikke en enkeltavgjørelse som gjorde at jeg valgte å gå av, det var summen av alt, sa Navarsete.

Navarsete, som ikke har sittet på Stortinget før hun ble valgt inn i høst, gjorde det klart at hun nå skal stå på som folkevalgt for Sogn og Fjordane, og være en støtte for påtroppende partileder Trygve Slagsvold Vedum på Stortinget.

- Jeg har ikke vært flink nok i det politiske spillet. Men jeg vil heller være en ekte sogning som kaller en spade for en spade, i stedet for å bli del av et establishment med stetteglass og høye kanapéer, sa Navarsete.

Imidlertid tilkjennegjorde hun at i tillegg til å trekke seg som partileder, også har bedt om avløsning som parlamentarisk leder.

- Det er slik at jeg i tillegg til engasjement også har temperament. Det er tidvis slitsomt både for meg selv og for folk rundt meg. Jeg har over tid opplevd å gå i motbakke som ikke tok slutt. Jeg er ikke feilfri og vedgår åpent og ærlig at jeg har et forbedringspotensial nettopp her, sa hun.

- Jeg forstår at det finnes folk både i og utenfor Sp som synes jeg kanskje har vært for ærlig og for tydelig. Jeg har ikke vært flink nok i det politiske spillet. Men jeg vil heller være en ekte sogning som kaller en spade for spade, enn å bli en del av et establishment med høye stettglass og kanapeer som bare sier de politisk riktige tingene, sa hun.