TRUSLER: Ubaydullah Hussain kommer med tydelige trusler mot det jødiske miljøet, men skriver på Facebook at det var sarkasme. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
TRUSLER: Ubaydullah Hussain kommer med tydelige trusler mot det jødiske miljøet, men skriver på Facebook at det var sarkasme. Foto : Sara Estiri/ DagbladetVis mer

- Jeg har ingen AK47 hjemme

Islamisten Ubaydullah Hussain sier at saken er blåst ut av proporsjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag gikk politiet til aksjon mot en bolig på Bjerke, for å pågripe Ubaydullah Hussain (27). Hussain var ikke hjemme da aksjonen pågikk, men klokka 13.40 forteller politiet at han har meldt seg for politiet.

På Facebook-siden «Profetens Ummah», der han tidligere har lagt ut de omtalte truslene mot jøder,  i dag kommentert trussel-saken omtrent samtidig som politiet aksjonerte for å pågripe ham.

«Til info: Jeg har INGEN AK47 hjemme!!!», skriver han i en kommentar under TV2s artikkel om at PST har blitt varslet om Facebook-meldingene.

- Uskyldig kommentar Lengre ned skriver han: «Journalistene (og pst) er vel ikke så dumme at de ikke skjønte hvorfor jegerprøven og ak47 ble nevnt? Hele saken er bare blåst opp. En uskyldig, men sarkastisk kommentar på facebook får så mye oppmerksomhet.»

PST bekreftet i går kveld at de var klar over russelen som ble lagt ut på Facebook.

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47. Disse svinene tilhører en okkupasjonsmakt , Israel, i tillegg har de okkupert vår moské, Al-Aqsa», skrev Hussain.

Leder Dagbladet er kjent med at Hussain blir sett på som en av lederne i det lille ekstremistiske, islamistiske miljøet i Norge.

Tidligere i dag gikk politiet til aksjon mot en bolig på Bjerke i Oslo for å forsøke å pågripe Hussain.

- Aksjonen fant sted i nærheten av Stovner, på Risløkka, hvor vi har gjort et forsøk på å pågripe en person, opplyser Unni Grøndahl ved informasjonsavdelingen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hussain er ikke pågrepet ennå, opplyser Grøndahl. Aksjonen ble iverksatt på grunn av anmeldte trusler.

Politiet har varslet at det vil bli en pressebriefing på Stover politistasjon klokka 14 i dag.

FRA FACEBOOK: Slik så trusselmeldingen ut på Facebook. Foto: Skjermdump
FRA FACEBOOK: Slik så trusselmeldingen ut på Facebook. Foto: Skjermdump Vis mer