KIOSKEIER: Tariq Aiyad (20), som eier kiosken hvor episoden fant sted, er rystet etter gårsdagens dramatiske våpendrama på Tøyen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
KIOSKEIER: Tariq Aiyad (20), som eier kiosken hvor episoden fant sted, er rystet etter gårsdagens dramatiske våpendrama på Tøyen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer

- Jeg har ingen fiender og de angrep uten masker, så jeg forstår det ikke helt

Kioskeier Tariq Ayiad(20) fikk noen venner til å passe på kiosken. Få minutter senere starter skuddramaet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kioskeier Tariq Ayiad (20) er i sjokk.

Han vet ikke helt hva han skal si eller gjøre etter gårsdagens dramatiske skyteepisode ved kiosken hans på Tøyen i Oslo.

En person ligger på sykehus, skadet etter den dramatiske hendelsen. Seks til sju skudd skal ha blitt avfyrt i boligområdet øst i Oslo.

- Løp så fort jeg kunne Ayiad har vært eier av Tariks kiosk, tidligere kalt M&M Storkiosk, i omtrent tre måneder.

Han var på jobb, men fordi han befant seg på en restaurant like ved kiosken da våpendramaet foregikk i går ettermiddag, fikk han det ikke med seg.

- To venner av meg passet på kiosken. De ringte meg rett etter at de hadde lagt våpenmannen i bakken. Jeg var fem minutter unna, og da jeg kom dit fortalte de meg om den dramatiske hendelsen, sier Ayiad til Dagbladet.

Slåsskamp i kiosken Tariq forteller at han ble sjokkert over hva han fikk høre. Han ønsker å fortelle det videre til Dagbladet, men han vil ikke at navnene på de involverte skal komme i avisa.

BASKETAK: Voldsepisoden startet inne i denne kiosken på Tøyen. Foto: Privat
BASKETAK: Voldsepisoden startet inne i denne kiosken på Tøyen. Foto: Privat Vis mer

- En mann som snakket arabisk, gikk inn i butikken. Han kikket seg litt rundt, kjøpte en vare og gikk igjen. To minutter seinere kom han tilbake sammen med to andre. To av dem ble igjen rett på utsida. Så gikk den høyeste av dem målrettet inn, ifølge kioskeieren.

- Deretter føk han rett på en av vennene mine, og slo han med knyttneven rett under det høyre øyet, før han slår på ny i magen hans. Kompisen min bak kassa hev seg mot bena til gjerningsmannen. Han falt mot veggen og fikk flere kutt i hoderegionen, sier Ayiad.  

- Skudd blir avfyrt Deretter skal den blodige gjerningsmannen ha dratt fram et våpen fra bukselinningen, ifølge vitnene.

- I det han falt mot bakken, og ble overrumplet, trakk han fram et våpen. Han begynte å skyte løs, men han bommet på de seks til syv skuddene, ifølge Ayiad. De holdt han nede i bakken rett utenfor kiosken i krysset Jens Bjelkes gate/ Tøyengata. Etter hvert skal det ha kommet to menn som hjalp til. De ringte politiet, ifølge vitner.

De som skal ha vært med gjerningsmannen, skal ha forlatt stedet. Et øyenvitne som bor like ved kiosken, fikk med seg dette.

- Jeg ble løpt ned av to menn på vei vekk herfra, og idet de rundet hjørnet ble det avfyrt skudd. Da så jeg at flere personer satt på en mann på bakken, og sparket og slo på ham, sier hun til Dagbladet.

Politiet kjenner ikke motivet Politiet er sikre på at skyteepisoden startet med et ransforsøk, og at de vet at hendelsen skjedde i en kiosk.

- Folk som jobbet i kiosken klarte å overmanne ransmannen og fraktet ham ut av kiosken, sier kriminalvaktleder Ingunn Bratseth ved Oslo politidistrikt.

Hun bekrefter at det har blitt avfyrt flere skudd, også i lufta. I går kveld var kriminalteknikere fortsatt på stedet.

- Vi har en person på Ullevål sykehus som vi ønsker å avhøre og som mulig er gjerningspersonen. Avhøret blir trolig utsatt til i søndag morgen, sier hun.

Politiet holder fortsatt mulighetene åpne for at flere personer kan være medvirkende til ransforsøket.

- Ingen fiender Tariq Aiyad stiller seg uforstående til hvorfor akkurat han ble angrepet.

- Jeg har ingen fiender og de angrep uten masker, så jeg forstår det ikke helt, sier han.

ØYENVITNE: Kvinnen hørte flere av skuddene som ble avfyrt på Tøyen lørdag ettermiddag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning /  Dagbladet
ØYENVITNE: Kvinnen hørte flere av skuddene som ble avfyrt på Tøyen lørdag ettermiddag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Likevel er han klar på at han skal åpne kiosken så fort det lar seg gjøre.

- Ja, politiet har nøklene mine fordi det foregår etterforskning på stedet. Så fort jeg får tillatelse og det går bra for mine venner, så åpner jeg opp igjen, sier han

PISTOLEN: En pistol lå igjen på bakken etter episoden. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
PISTOLEN: En pistol lå igjen på bakken etter episoden. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer