Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ingen formening om hvordan skadene har oppstått

Sigrid-tiltalt spørres ut om skader på bilen.

FORTSETTER SIN FORKLARING: I dag fortsatte den tiltalte 38-åringen sin forklaring i Oslo tingrett. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORTSETTER SIN FORKLARING: I dag fortsatte den tiltalte 38-åringen sin forklaring i Oslo tingrett. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsadvokat Nina Margoth Prebe fortsatte i dag sin utspørring av den tiltalte 38-åringen som er tiltalt for å ha bortført og drept Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Prebe startet med å spørre ut tiltalte om flere av hans biler, og spesielt en Citroën som politiet mener ble brukt til å bortføre Sigrid fra Østensjø til Bryn.

Det blir lagt fram bilder av bilen som er tatt 3. august - da hadde bilen ingen synlige skader.

38-åringen innrømmer at bildet er tatt 3. august, men mener at bilen allerede da hadde noen skader på panseret etter at et tre falt ned på bilen under en storm i Ålesund.

- Ingen formening På bilder tatt 6. august, halvannet døgn etter at Sigrid forsvant, har bilen imidlertid tydelige skader både på panser og frontrute. 38-åringen svarer unnvikende på hvordan skadene på bilen kan ha oppstått.

- Jeg har ingen formening om hvordan skadene har oppstått, sier tiltalte.

- For meg ser det ut som noen har hoppet på bilen, men jeg er ikke sikker.

På spørsmål på om han gjorde seg noen tanker om hva som kunne ha skjedd med bilen, svarer tiltalte at han ikke orket å tenke over det, og at han bare ville få solgt bilen så fort som mulig.

- Jeg brydde meg ikke. Det ble alt for mye for meg. Det var alt for mye som gikk galt på en gang, sier han.

Bompassering Statsadvokat Prebe spør hvorfor tiltalte ikke har fortalt om disse skadene på bilen i tidligere avhør.

TILBAKE I RETTEN: Ingrid og Tom Schjetne var i dag på plass i rettssalen igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TILBAKE I RETTEN: Ingrid og Tom Schjetne var i dag på plass i rettssalen igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde et alvorlig tillitsproblem til politiet, og det er jo begrunnet. En stor takk til Ålesund-politiet og psykiatrien.

38-åringens bil er registrert ved en bompassering klokka 00.04 den natta Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Bomringen ligger ikke langt unna stedet politiet mener Sigrid ble bortført fra omtrent klokka 00.17.

Aktor vil høre med ham om flere passeringer gjennom bompengeringen. Hun spør blant annet om bombrikken har vært i andre biler og om andre har hatt tilgang til hans bil.

- Har du kunnskap om at andre bruker bilen i perioden 1. -5. august? spør aktor.

- Nei, sier tiltalte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media