- Jeg har ingen forventninger

Marit Christensen om morgendagens lansering av «Moren».

FÅ FORVENTNINGER: Forfatter Marit Christensen sier hun har ingen forventninger med tanke på morgensdagens kontroversielle lansering av boka «Moren», som Wenche Behring Breivik er basert på og som hun ønsket å stanse før hun døde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅ FORVENTNINGER: Forfatter Marit Christensen sier hun har ingen forventninger med tanke på morgensdagens kontroversielle lansering av boka «Moren», som Wenche Behring Breivik er basert på og som hun ønsket å stanse før hun døde. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forlaget Aschehoug bekrefter i dag at Marit Christensens bok «Moren» om Anders Behring Breiviks mor Wenche Behring Breivik vil være i salg fra i morgen.

Marit Christensen sier til Dagbladet at hun ikke vil uttale seg om boka før pressekonferansen i morgen.

- Hvorfor blir den lansert i morgen?

- Det kan ikke jeg uttale meg om. Det er det forlaget som må svare på, sier Marit Christensen til Dagbladet.

Hva tenker du om uenigheten rundt at boka skal lanseres?

- Det får advokatene svare på, sier hun.

Har du som forfatter av boka ingen tanker eller meninger om at boka du har skrevet er så omdiskutert allerede før den er trykket og lansert?

- Jeg har sagt min mening og vi får vente til boka er lansert nå før jeg svar på mer, sier Christensen.

Hvilke forventninger har du til mottakelsen av boka?

- Jeg har ingen forventninger.

Regner med oppmerksomhet Datoen 15. november er blitt omtalt som lanseringsdatoen for boka, men både Aschehoug og Christensens advokat, Jon Wessel-Aas, sier at datoen for boklanseringen ikke er blitt endret og at datoen 15. november er en teknisk dato.

- Mange har jo allerede ment mye om boka før den har kommet ut, så vi regner med en del oppmerksomhet rundt den i morgen, sier Wessel-Aas til Dagbladet.

Kommunikasjonsansvarlig Mona Ek i Aschehoug Litteratur sier at datoen 15. november var en teknisk dato, ikke lanseringsdato.

- Alt er etter planen. 15. november var bare en teknisk dato for å få boka inn i systemene. Det har hele tida vært planen å lansere i morgen, sier Ek til Dagbladet.

- Må se på dette Hun sier ingen har blitt varslet om morgendagens lansering på forhånd.

- Alle har fått vite det på samme måte, gjennom pressemeldingen vi har lagt ut, sier hun.

Wenche Behring Breivik ombestemte seg før sin bok og ønsket til slutt å stanse boka. Advokaten som representerer hennes interesser, advokat Hans Marius Graasvold, sier han trodde boka skulle komme ut 15. november. Graasvold sier de har vært inne i en tankeprosess om hva de skal gjøre, og at denne nå må framskyndes etter dagens nyheter.

- Vi må se på dette og ta en beslutning i løpet av dagen, sier Graasvold.

LANSERES I MORGEN:  «Moren» av Marit Christensen. Foto: Aschehoug
LANSERES I MORGEN: «Moren» av Marit Christensen. Foto: Aschehoug Vis mer