Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ingen konkrete planer

Øystein Djupedal gir seg etter 30 år. Nettmøte kl 14.30.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lørdag forrige uke kom nyheten om at SV-politikeren Øystein Djupedal gir seg på Stortinget og i politikken fra og med neste valg. 

I dag møter du han i nettmøte klokka 14.30. Still spørsmål nederst i saken.

- Jeg har brukt 30 år av mitt liv i politikken. Det har vært mange utfordringer og jeg er stolt og takknemlig for alt jeg har fått være med på i SV. Neste år er jeg 49 år, så jeg og familien har tenkt til å være noe annet enn politiker, sier partiveteranen til Dagbladet.no.

Han understreker at han har gledet seg til å gå på jobben hver eneste dag, men at han nå har lyst til å finne ut om han kan gjøre nytte av seg i et annet yrke enn som politiker.

- Jeg har ingen konkrete planer om hva jeg skal gjøre, men jeg håper jo jeg kan være nyttig til noe, sier han.

Djupedal har en lang politiker-CV å vise til. Han har blant annet vært 16 år på Stortinget, fungert åtte år som SV-nestleder og han har sittet i regjering i to år. Han skal nå sitte ut stortingsperioden på halvannet år før han gir seg.

- Mitt største øyeblikk som politiker var da vi satt på Soria Moria og den rødgrønne regjeringen kom i boks. Å få SV i regjering har vært et personlig ønske for meg i 20 år, sier Djupedal, som legger til at flere valgnederlag gjennom tidene har vært de verste stundene som topp-politiker.

Og selv om han ikke var der så lenge i sitt politikerliv, medgir den tidligere kunnskapsministeren at å være i posisjon smaker best.

TAR IKKE GJENVALG: Øystein Djupedal vil ut av politikken. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
TAR IKKE GJENVALG: Øystein Djupedal vil ut av politikken. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

- Det er bedre å være i posisjon enn i opposisjon. Men det er også mer krevende. Det er mer kritikk og større forventninger. Samtidig får man være med på å få til ting, sier Djupedal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media