- Jeg har ingen tro på at man skal sitte i Oslo og bestemme dette

Ap og Sp skeptiske til kommuneslakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) ønsker å tegne om norgeskartet. I forslaget, som ble presentert i Dagbladet i dag, vil NHO kutte antall kommuner fra dagens 428 og ned til rundt 100. Regjeringen, med kommunalminister Jan Tore Sanner som arkitekten, ønsker å få på plass nye kommunegrenser innen 2020. Målet er langt færre kommuner.

- 100 kommuner er et realistisk mål. Men det viktigste er å skape robuste bykommuner der byer og omland har vokst sammen til bo-og arbeidsmarkedsregioner, sier NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund til Dagbladet.

- Mangfoldig land Både og Ap's nestleder Helga Pedersen og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum reagerer på forslaget.

- Jeg har ingen tro på at man skal sitte i Oslo og bestemme dette. Eller at utgangspunktet skal være at man har bestemt seg for at man skal ha 100 kommuner. Norge er et mangfoldig land med store avstander. Det vil være meningsløst om man skal standardisere ut i fra innbyggertall i kommunen, sier Helga Pedersen til Dagbladet.

Nestlederen i kommunalkomiteen er likevel enig med NHO i behovet for å se på kommunegrensene - og da særlig når det gjelder de store byene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.