- Jeg har ingenting å skjule

Ari Behn vil ikke svare på om han brukte stoff i produksjonen av reisedokumentaren fra Las Vegas.- Jeg beundrer folk som arbeider mot narkotika, sa forfatteren i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjelden har så mange journalister møtt opp for å høre om Bokklubbenes siste nyvinning. Men da de norske bokklubbene i dag lanserte sin nettsatsing var det fullt hus.

Årsak: Prinsesse Märtha Louises kjæreste skulle lese høyt fra sin hittil eneste bok dagen etter at hans eksotiske rus- og reiseskildringer fra Las Vegas ble repetert på TV2.

Sedvanlig svartkledd snudde han i hoveddøra da han så det fulltallige pressekorpset og ble smuglet inn en sideinngang i stedet.

Etter opplesningen var det ingen vei utenom de mange representantene fra den fjerde statsmakt. Etter å ha latt dem vente utenfor døra i lange og kalde minutter viste han seg atskillig mer taletrengt enn forventet.

Behn ville ikke på noen måte gå med på at han forherliget narkobruk.

- Jeg tar sterk avstand fra narkotika og berømmer alle mennesker som engasjerer seg, sa han i trengselen.

- Har du selv brukt stoff?

- Det behøver jeg ikke svare på, nølte han.

Den omstridte forfatteren mener reiseskildringen fra Vegas er en iscenesatt virkelighet, og ikke en dokumentar. Den ble vist på tv-kanalen Metropol i mars i fjor, og han er lite begeistret for gårsdagens reprise på TV2.

- Men jeg forsøkte ikke å stoppe filme. Jeg har ingenting å skjule, sa Behn før han satte seg inn i en ventende taxi.

REN: Ari Behn har skyfri samvittighet.