- Jeg har intet å frykte

Hallvard Flatland er i dag siktet for hvitvasking av penger. Økokrim vil ha inn Flatland til nye avhør. - Jeg har intet å frykte, kommenterer Flatland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tv-kjendisen risikerer inntil seks år fengsel hvis han blir dømt. Flatland er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 317. Dette innebærer at det er mistanke om at pengene på kontoen i Monaco var utbytte av straffbare handlinger, og at Flatland har hvitvasket penger.

Ville ikke møte pressen

I stedet for å møte pressen utenfor huset på Nesøya, valgte Flatland å sende ut en pressemelding:

«Jeg har vært helt åpen, og vil fortsette å være åpen, overfor Økokrim. Jeg har redegjort med opplysninger om alle transaksjoner fullt ut. Jeg vet med sikkerhet at jeg i denne forbindelse intet har å frykte, og at den angitte siktelse etter hvert vil bli frafalt», skriver Flatland.

Økokrim undersøker om pengene på tv-kjendisens hemmelige konto stammer fra forhold begått av Atle Hamre.

- Jeg går ut i fra at siktelsen kan ha en sammenheng med den såkalte Hamre-saken. En eneste dag har det hendt at Hamre har innbetalt penger på vegne av en hesteeier på angjeldende konto, melder Flatland.

Økokrim vet ikke hvor lang tid etterforskningen vil ta. De skal blant annet hente inn bankopplysninger fra utlandet.

- Det er behov for nye avhør av Flatland. Han må utdype noen detaljer, og vi må få flere opplysninger fra ham, opplyser førstestatsadvokat Anne-Mette Dyrnes.

- Det er for tidlig å si om siktelsen blir utvidet.

Skjult formue

Det var jakten på en skjult formue i Hamre-saken som avslørte at tv-kjendis Hallvard Flatland har disponert en hemmelig konto i skatteparadiset Monaco. På kontoen har det gått ut og inn flere millioner kroner, blant annet fra trusseltiltalte Atle Hamre.

I sin foreløpige rapport, som ble lest opp den siste dagen i rettssaken mot Atle Hamre, skriver politiinspektør Dag Styrvold i Økokrim:

«Det mest interessante ved transaksjonene viser at det i tiden 10.12.96 til 04.04.97 kommer inn 609 956 dollar på kontoen fra en ukjent avsender.»

SIKTET: I dag ble Hallvard Flatland siktet for hvitvasking av penger.