MED FORSVAREREN: Tor Kjærvik har jobben med å forsvare Berit Thorstensen.  Foto: Erlend Aas / SCANPIX
MED FORSVAREREN: Tor Kjærvik har jobben med å forsvare Berit Thorstensen. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

- Jeg har jo fiket til ham

Storesøster Thorstensen styrte med hard hånd på gården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Drapstiltalte Berit Thorstensen (52) startet dagen i Gjøvik tingrett med å fortelle om sitt forhold til drapsofferet Ragnar B. Abrahamsen.

Han ble skutt og drept på Vollheim gård 27. desember 2007. Først fikk han et skudd i bakhodet. Så sjekket Knut Arne Thorstensen pulsen hans. Deretter ble han skutt tre ganger til.

Storesøster Thorstensen forteller at Abrahamsen kunne være litt rotete. Og det fikk han korreks for.

- Jeg har jo snakket til Ragnar. Jeg har jo fiket til ham. Han griste ned huset. Jeg kunne skifte på buret til kaninene og så dro han det utover.  Så spiste han og satte maten inn i kjøleskapet, fortalte hun. Han er ikke den eneste som har fått føle Berit Thorstensens harde hånd på Vollheim gård i Søndra Land. Hun har også sagt at hun slo drapsofferet Jan Petter Aarstad.

- Jeg har fika til ham jeg. Har slått ham rett ned, det har jeg gjort.

Hammer i bordet
Dette understreket hun ved å fortelle om en gang hun ble så rasende på Aarstad at hun smalt en hammer i bordet.

 

Abrahamsen kom til gården i påsken 2007. Thorstensen forteller at hun ble kjent med ham gjennom ekskjæresten Ronny Kjeldsen, som også er tiltalt i denne saken. 


Thorstensen fortalte i dag om hvordan Abrahamsen kunne bli når han ruset seg. Han kom og gikk som han ville på Vollheim gård ifølge Berit Thorstensen.


Aktor Thorbjørn Klundseter har tidligere snakket om en nipsfigur som tilhørte Thorstensen. Denne ødela Abrahamsen. Den 52 år gamle kvinnen forklarte seg om denne i dag.

 

- Han ødela en figur. Han heiv den inn i vedovnen.


Det var visstnok ikke første gang Abrahamsen gjorde noe slikt.


- Det jeg har hørt. At han har gjort sånne ting når han blir forvirra.


Dermed inngikk de to en avtale om erstatning ifølge Thorstensen. - Vi ble enige om at vi kunne sjekke hva den kostet og så skulle han betale. Den kan ha kostet tre, tre og et halvt tusen.


Gjorde aldri opp for seg
I retten forklarte hun at Abrahamsen aldri gjorde opp for den ødelagte figuren. Det ble heller ikke satt noen betalingsfrist for erstatningen.

Storesøster Thorstensen gikk i vitneboksen tirsdag ettermiddag for å forklare seg om drapene på Vollheim gård. Før henne har lillebror Knut Arne sittet hele fem dager og forklart seg om drapene og to grove ran.

Når Berit Thorstensen er ferdig er det Ronny Kjeldsens tur. Han var sammen med Thorstensen i mange år og bodde på Vollheim gård.