VIL IKKE FLAGGE UT:: Tommy Sharif. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
VIL IKKE FLAGGE UT:: Tommy Sharif. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX Vis mer

- Jeg har jo flagget til Norge

Tommy Sharif skal ikke flagge ut og synes Hagens Sveits-planer er litt feige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Dekkmillionæren Tommy Sharif har i likhet med Stein Erik Hagen tidligere luftet sin frustrasjon over formuesskatten.

Men han vil ikke gjøre som Hagen annonserte i går, å flagge ut til Sveits, fordi «formueskatten ikke er til å leve med lenger».

- - Jeg har jo flagget til Norge. Jeg flyttet hit med glede, jeg, sier Sharif til Dagbladet.


- Så du har ingen planer om å flagge ut i det hele tatt?

- Nei, nei, nei. Det der synes jeg er feigt, sier han og legger til:

- Samtidig har jeg full forståelse for det. Skattesystemet i Norge er bygget opp helt feil. Takken for å skape arbeidsplasser i Norge er at en må betale formuesskatt. Vi skal alle bidra med vårt til felleskapet, og det har både jeg og Hagen gjort, men det tar liksom aldri slutt, sier Sharif.

- Men du mener det er feigt?


- Ja, litt. Gir du deg, har du på en måte tapt. Nå har Stein Erik Hagen mange hvite håndklær fra Farris bad, så det kaster ham ikke mye å kaste inn ett, men det er for eksempel valg nå, og han kunne jo heller ha brukt tid og krefter på å få et regjeringsskifte.

Kan få dominoeffekt
Selv om han selv ikke har utflaggingsplaner, tror Sharif at det er andre som kan komme til å følge etter Hagen.

- Vi kan få en dominoeffekt. Hvis det fortsetter som i dag, så tror jeg flere kan følge etter. Regjeringen bør ta det som et alvorlig signal, sier Sharif, som innrømmer at han også har planer om visse skattemessige tilpasninger.

- Jeg har også gjort noen grep og bedt revisoren om å se på formuen min. Den vil nok synke betraktelig, for jeg føler jeg betaler nok skatt fra før av og bidrar til fellesskapet, sier han.

Finansminister Kristin Halvorsen gikk allerede i går kveld ut og sa at Hagen ikke måtte tro han kunne true regjeringen til å gjennomføre en skatteendring.

Vil bli kompis med Stoltenberg

Sharif har involvert seg i Frps valgkamp og er åpen på at han ønsker seg et regjeringsskifte. Men han har en plan også om Jens Stoltenberg fortsetter som statsminister.

- Da får jeg heller prøve å bli kompis med ham og kanskje påvirke ham til å endre systemet.


- Du tror ikke det blir vanskelig etter at du har gitt din støtte til Frp?

- Nei, jeg tror at innerst inne, så er han enig med Siv Jensen i ganske mye. Og hvis han ikke blir statsminister igjen, så kan han heller få jobb hos meg. Da kan han få en million mer i lønn enn han har nå.

Ringnes støtter skattekampen
Eiendomsinvestor Christian Ringnes vil ikke gå inn på Hagens karakteristikker av norske myndigheter, men støtter argumentene mot det norske skattetrykket.

- Jeg ser på formueskatten som veldig uheldig og særnorsk, dette er noe som er avskaffet i praktisk talt alle andre land. Norge har av en eller annen grunn ikke hatt kraft til å fjerne den, og da er det ikke noe rart at folk med stor formue som bruker den til å skape arbeidsplasser velger å flytte, sier Ringnes til Dagbladet.

Han peker på Sverige, der investoren mener rikfolks utflagging til land som Monaco presset myndighetene til å endre skattereglene.

- Også en stor del av norsk lederstand har flyttet utenlands, mange av dem til London. Etter det blir ikke norsk næringsliv det samme, og det er ikke usannsynlig at flere kommer til å flytte. Vi har nok blitt såpass verdensborgere alle sammen at Norge ikke nødvendigvis blir bostedet, sier Ringnes, som tror Hagen får det fint i utlandet.

- Sveits er et ganske bra land det, med et flott helsevesen, beskjeden beskatning og bedre klima enn i Norge. Så er det noen av oss som er så erkenorske og opptatt av norsk natur og slikt at vi nok blir værende her uansett - uten at det er noe argument for å beholde formueskatten.

Bik Bok-gründer og investor Ola Mæle ønsker ikke å gå inn i skattedebatten.

- Stein Erik Hagen må ta de valg han selv ønsker for seg selv og sin familie, sier Mæle til Dagbladet.

STØTTER SKATTEKAMPEN: Men Christian Ringnes vil ikke flagge ut. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
STØTTER SKATTEKAMPEN: Men Christian Ringnes vil ikke flagge ut. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer