Ubåt-Madsen i retten:

- Jeg har kjennskap til kirurgi i krigssituasjoner, så jeg visste godt at dette kunne la seg gjøre

Den danske ubåtkapteinene Peter Madsen nekter for mishandling og drap, men åpnet opp om parteringen av Kim Wall under rettssakens første dag.

TILTALT: Peter Madsen nekter straffskyld etter tiltalen. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix Danmark / NTB Scanpix
TILTALT: Peter Madsen nekter straffskyld etter tiltalen. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix Danmark / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN / OSLO (Dagbladet): - Den neste delen er veldig ubehagelig for meg å dele med verden, sa drapstiltalte Peter Madsen i retten i dag.

Han hadde nettopp delt sin versjon av hendelsene som ledet opp mot den svenske journalisten Kim Walls dødsfall, som han mener var forårsaket av en gasslekkasje. Nå ville aktor Jakob Buch-Jepsen vite hva som skjedde da den svenske 30-åringen ble partert.

- Situasjonen er den at jeg i en time forsøkte få Kim Wall over bord. Jeg er ikke i en rasjonell tilstand, sa Madsen, som snakket i nåtid om den fatale sommernatta for snart sju måneder siden.

Aktor fulgte opp med en rekke spørsmål om hvorvidt Madsen var seksuelt aktiv etter at Wall hadde mistet livet. Madsen nektet på sin side for at det var noe seksuelt mellom ham og Kim Wall, og sa at Wall ikke er hans type.

- Ikke erotisk

Madsen langet på et tidspunkt ut mot aktor ved fornavn:

- Jakob, det er ikke noe erotisk ved dette!

Buch-Jepsen fulgte opp:

- Når du så går i gang med parteringen, så er hun i ett stykke og det er ikke blod noe sted?

- Det er korrekt, svarer Madsen, og forklarer videre at de mye omtalte stroppemerkene på Walls kropp stammer fra hans forsøk på å løfte henne ut av ubåten.

- Hvorfor parterte du Kim Wall? Har du interesse for slikt? spurte aktor.

- Det er snakk om et dødt menneske. For meg har det ikke seksuelt innhold, det er motbydelig. Det var ikke opphissende. Det sterke motivet var å få Kim Wall over bord. Hvorfor skulle jeg ellers brukt en time på å få henne over bord?

- Kunne la seg gjøre

Aktor fulgte opp med å si at han ikke stoler spesielt mye på noe av det Madsen sier. Han spurte i stedet den drapstiltalte ubåtkapteinen om han kanskje hadde blitt inspirert av de forstyrrende videoene av drap og overgrep som fantes på Madsens datamaskin.

- Det er ikke særlig spesielt at jeg er interessert i dette. Jeg er interessert i alt mulig. Jeg har kjennskap til kirurgi i krigssituasjoner, så jeg visste godt at dette kunne la seg gjøre.

Aktor Buch-Jepsen kom ås med et siste spørsmål:

- Var det noe som tente deg seksuelt ved denne parteringen?

- Nei, men jeg er bekymret for deg siden du spør! svarte Madsen.

- Pervers og seksuelt avvikende

Tidligere på dagen brukte aktor god tid på å gå gjennom den rettspsykiatriske undersøkelsen. Der heter det at Peter Madsen har narsissistiske og psykopatiske trekk og at han framstår som seksuelt pervers.

- Samlet sett er det snakk om en velbegavet mann uten tegn på psykose. Personlighetsmessig er han svært avvikende, med primært narsissistiske og psykopatiske trekk, heter det.

Det påpekes videre at Madsen har «overflatisk sjarm», men har en alvorlig mangel på empati, anger og skyldfølelse. Undersøkelsen av Madsen viser at han samlet framstår høyst utroverdig, sa aktor Jakob Buch-Jepsen, ifølge NTB.

- Man må konstatere at det er vanskelig å få et innblikk i hans seksualitet. Han framstår likevel pervers og svært seksuelt avvikende, leser Buch-Jepsen fra undersøkelsen.

Ubåtmysteriet i Danmark

* Den privatbygde ubåten UC3 «Nautilus» forlot havnen i København torsdag 10. august med to personer om bord – den danske oppfinneren Peter Madsen og den svenske journalisten Kim Wall (30). Hun var med for å lage en reportasje om ubåtkaptein Madsen.

* Fartøyet ble meldt savnet seks timer senere av Walls kjæreste.

* Etter en leteaksjon ble ubåten funnet fredag 11. august i Køge Bugt sør for København. En halvtime senere sank båten. Madsen ble berget. Han forklarte at han hadde satt Wall i land i København flere timer tidligere. Da han kom i land, ble Madsen pågrepet.

* Ubåten ble hevet og gjennomsøkt. Ingen person ble funnet i fartøyet. Tekniske undersøkelser viste ifølge politiet at ubåten ble senket med vilje. Det ble funnet spor av Walls blod inne i ubåten.

* Halvannen uke etter at hun ble meldt savnet, 31. august, ble torsoen av Wall funnet i strandkanten ved Amager i København. I løpet av høsten ble resten av kroppsdelene funnet.

Kilde: NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer