- Jeg har lært meg å leve med nettrollene

Hadia Tajik er godt kjent med «nettrollene». Hun har lært seg å leve med dem.

AVBRUTT FERIE: Hadia Tajik har ved hjelp av mengdetrening lært seg å leve med nettrollene.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVBRUTT FERIE: Hadia Tajik har ved hjelp av mengdetrening lært seg å leve med nettrollene.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Men jeg er ikke laget av stein jeg heller, og jeg må tilstå at for mitt vedkommende handler det litt om mengdetrening, sier Hadia, først alvorlig og deretter med en sympatisk smil om munnen.

Hadia Tajik, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og nestleder i partiet, blir engasjert når hun snakker om mobbing og nettmobbing. Hun sitter i juryen som skal kåre vinneren av «Antitrollprisen» under Norway Cup.

Veldig synlig Hadia Tajik påpeker at mobbing dessverre har forekommet gjennom alle tider, men at bruk av sosiale medier har gjort at utbredelsen og synligheten av mobbing har eksplodert.

- Når mobbingen skjer på nett, og i sosiale medier, blir alt så veldig synlig, samtidig som at den som utsettes for dette blir enda mer ensom og utstøtt. Man kan mobbe ved angrep, men den usynlige mobbingen føles kanskje like sterk, sier Hadia til Dagbladet.

Hun sier at mobbingen på sosiale medier kan ha to ansikter: Den synlige og den usynlige.

- Den synlige er lettere å peke på: stygge ord og hets. Den usynlige er å være den i klassen som aldri får «en like», aldri får en kommentar, kanskje blir fullstendig oversett og utstøtt. Dette kan også være ren mobbing sier Hadia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer