- Jeg har lært uendelig mye av Nini

Et internasjonalt panel bestående av blant annet Thorvald Stoltenberg vil legalisere narkotika. Panelet erkjenner at kampen mot narkotika ikke kan vinnes.

FEILSLÅTT NARKOTIKAPOLITIKK: Thorvald Stoltenberg er med i panelet med flere internasjonale samfunnstopper som vil avkriminalisere bruk av narkotika og klassifisere brukere som pasienter. De vil legalisere narkotiske stoffer for personer som ikke skader andre. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FEILSLÅTT NARKOTIKAPOLITIKK: Thorvald Stoltenberg er med i panelet med flere internasjonale samfunnstopper som vil avkriminalisere bruk av narkotika og klassifisere brukere som pasienter. De vil legalisere narkotiske stoffer for personer som ikke skader andre. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Organisasjonen «Global Commision on Drugs Policy» la i ettermiddag fram en knusende rapport om verdens narkotikapolitikk.

De vil avkriminalisere bruk av narkotika og klassifisere brukere som pasienter. De ber nasjoner vurdere om narkotiske stoffer bør legaliseres for personer som ikke skader andre.

Med dattera som rådgiver - Dette er radikale forslag, men jeg tror dette er forslag i helt riktig retning for å begrense de store problemene narkotika skaper i samfunnet, sier Thorvald Stoltenberg til Dagbladet etter pressekonferansen i New York i dag.

- Jeg er ikke sikker på at jeg hadde hatt den samme kunnskapen uten min yngste datter. Jeg har lært uendelig mye, sier Stoltenberg til Dagbladet

Han mener dagens situasjonen ikke på noen måte er tilfredstillende.

- I Norge dør 200 unge mennesker av overdose hvert år. Det er like mange som i trafikken. Og det er ikke akseptabelt , sier Stoltenberg.

Feilslått Bak rapporten står et bredt spekter av fremtredende internasjonale profiler. FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan, tidligere president i Brasil Fernando Henrique Cardoso, den tidligere statsminister i Sveits, Ruth Dreifuss, nobelprisvinner i litteratur i 2010, Mario Vargas Llosa, statsministeren i Hellas George Papandreou, den tidligere utenriksminister under Ronald Reagan, George P. Shultz, Javier Solana, Richard Branson og FNs høykommissær for flyktninger Thorvald Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer