- Jeg har lært

Terje Riis-Johansen angrer på at han ikke brukte mer tid med Hardanger-ordførerne. I går ble det endelig en god dag på jobben.

BARE SMIL: Regjeringen måtte ta en strafferunde og innhente mer kunnskap før de konkluderer om kabler eller master i Hardanger. Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen var lettet i går. Foto: Morten Holm / SCANPIX
BARE SMIL: Regjeringen måtte ta en strafferunde og innhente mer kunnskap før de konkluderer om kabler eller master i Hardanger. Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen var lettet i går. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) :I hele fjor var det bare kjeft å få for Terje Riis-Johansen. Svettedråpene piplet fram hver gang han måtte debattere master og kabler i Hardanger. I går føk han fra studio til studio med et smil om munnen.

- Morsomt De fire ekspertutvalgene statsråden ble tvunget til å nedsette i fjor sommer, har konkludert med det han selv har ment hele tiden: Å legge sjøkabel i Hardanger blir dyrere og tar lengre tid enn å bygge luftspenn.  

- I dag har det vært morsomt. Det å virkelig kunne bruke tid på å gå i dybden rundt faglige vurderinger om nettpolitikk har rett og slett vært morsomt, sier Terje Riis-Johansen til Dagbladet.  

Han vil ikke utdype om han er fornøyd med å ha fått rett. Nå skal han og regjeringspartnerne gå nøye gjennom rapportene og holde høringsmøte med berørte parter før de konkluderer.

Men selv AUF sier nå ja til master, og SV-kilder sier til Dagbladet at de ikke har bestemt seg for om de vil fortsette kampen mot mastene.

Det var den demokratiske prosessen som var det viktigste, det at folk var trygge på at det faglige grunnlaget var solid, og at alle ble hørt. Der sier Terje Riis-Johansen at han har lært.  

- Jobber annerledes nå - Vi kunne ha brukt mer tid i Hardanger i en tidlig fase. Nå kommer Ørskog-Fardal-saken, og der har jeg sjøl hatt møter med ordførere. Det har vært veldig konstruktivt og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg føler at vi lærer noe hver dag. Vi jobber litt annerledes og er veldig opptatt av å starte prosessen tidlig denne gang, sier Terje Riis-Johansen.  

Han vil ikke kommentere om han føler at han står sterkere som statsråd nå enn han gjorde i sommer. Da mente flere at han burde forlate sin post, deriblant Frps Ketil Solvik-Olsen og Elisabeth Hartmann i Siste Skrik Kommunikasjon. De mener det fortsatt. 

- Bør ikke sitte - En statsråd som gjennomfører dårlige prosesser og ikke lytter til folket, kommer ut svekket uansett. For evig og alltid vil det henge noe ved han. Det er mange statsråder i den regjeringen som kunne ha pakket sammen. Det er veldig tydelig at Jens Stoltenberg ikke ønsker å innrømme svakhet ved å bytte utstatsråder. Det er regjeringstaktikk, mener Elisabeth Hartmann.

- Den strafferunden de nå har tatt, gjør at de kommer ut greit, men det er fortsatt en strafferunde. Terje Riis-Johansen bør ikke sitte som energiminister, sier Solvik-Olsen.