- Jeg har levert min rapport, jeg

Olav Sønderland nekter å kommentere rapporten som slakter det han frikjente.

KOMMENTERER IKKE: Olav Sønderland vil ikke kommentere 22. juli-kommisjonens rapport. Her fra fremleggelsen av hans 22. juli-rapport den 15. mars i år. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KOMMENTERER IKKE: Olav Sønderland vil ikke kommentere 22. juli-kommisjonens rapport. Her fra fremleggelsen av hans 22. juli-rapport den 15. mars i år. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 15. mars i år ble politiets egen evaluering av 22. juli, ledet av Olav Sønderland, lagt fram.

I dag la 22. juli-kommisjonen fram sin rapport, og konklusjonene i de to rapportene står i kontrast til hverandre. Sønderland-utvalget viste til en rekke forbedringspunkter, men var alt i alt fornøyd med egen etat og konkluderte blant annet med at alle gjorde det kunne 22. juli.

Følg siste utvikling i livestudio her.

22. juli-kommisjonen er langt hardere i sin kritikk av politiets ledelse, organisering og håndtering av terrorangrepene både i Oslo og på Utøya, noe kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv selv poengterte under pressekonferansen i dag:

- Mye av informasjonen vi har gått ut fra kommer fra politiet, så hvorfor politiet konkluderer som de gjør kan jeg ikke uttale meg om. I Sønderland-rapporten peker de på ting som kunne vært gjort annerledes, men vi har vel andre punkter og er uenige i noe av det de skriver, sa Gjørv.

Olav Sønderland nekter overfor Dagbladet å svare på hvordan det kan ha seg at politiets evalueringsutvalg og det uavhengige utvalget kunne konkludere så forskjellig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer