Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har levert min rapport, jeg

Olav Sønderland nekter å kommentere rapporten som slakter det han frikjente.

KOMMENTERER IKKE: Olav Sønderland vil ikke kommentere 22. juli-kommisjonens rapport. Her fra fremleggelsen av hans 22. juli-rapport den 15. mars i år. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KOMMENTERER IKKE: Olav Sønderland vil ikke kommentere 22. juli-kommisjonens rapport. Her fra fremleggelsen av hans 22. juli-rapport den 15. mars i år. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 15. mars i år ble politiets egen evaluering av 22. juli, ledet av Olav Sønderland, lagt fram.

I dag la 22. juli-kommisjonen fram sin rapport, og konklusjonene i de to rapportene står i kontrast til hverandre. Sønderland-utvalget viste til en rekke forbedringspunkter, men var alt i alt fornøyd med egen etat og konkluderte blant annet med at alle gjorde det kunne 22. juli.

Følg siste utvikling i livestudio her.

22. juli-kommisjonen er langt hardere i sin kritikk av politiets ledelse, organisering og håndtering av terrorangrepene både i Oslo og på Utøya, noe kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv selv poengterte under pressekonferansen i dag:

- Mye av informasjonen vi har gått ut fra kommer fra politiet, så hvorfor politiet konkluderer som de gjør kan jeg ikke uttale meg om. I Sønderland-rapporten peker de på ting som kunne vært gjort annerledes, men vi har vel andre punkter og er uenige i noe av det de skriver, sa Gjørv.

Olav Sønderland nekter overfor Dagbladet å svare på hvordan det kan ha seg at politiets evalueringsutvalg og det uavhengige utvalget kunne konkludere så forskjellig.

- Jag har sagt via pressesystemet i POD at jeg ikke skal gi noen uttalelser til kommisjonens rapport.

- Hvorfor ikke det?

- Jeg har gitt min rapport, jeg, svarer Sønderland.

- Ja...

- Ja, okei, ha det, svarer Sønderland, skyter han inn og legger på.

Presseansvarlig i Politidirektoratet, Wenche Bjørngaard, sier at Sønderland sier at jobben hans er ferdig.

- Hans kommentar er at han fikk et mandat og en jobb. Det er gjort. Han gir ingen kommentarer til 22.juli-kommisjonens rapport.

Både lederen for partiet Høyre og Venstre mener Sønderland-rapporten etter dagens rapport «nå står i et underlig lys».

Les 22. juli-kommisjonens rapport her.

Les Sønderland-utvalgets rapport her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media