Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har lillesøster på fjorten. Jeg blir kvalm og dritforbanna på russesanger

Andrea tar oppgjør med horepraten på 8. mars i Bergen.

FORBANNA PÅ RUSSESANGER:  Andrea Voll Voldum skal prate om voldtekt og rettssikkerhet på 8. mars-arrangementet i Bergen. Foto: Jørn H Moen,  Dagbladet.
FORBANNA PÅ RUSSESANGER:  Andrea Voll Voldum skal prate om voldtekt og rettssikkerhet på 8. mars-arrangementet i Bergen. Foto: Jørn H Moen,  Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Andrea Voll Voldum (21) får fortsatt horemeldinger etter den såkalte Hemsedal-saken.

Saken skapte voldsom debatt etter at menn som først ble dømt i tingretten for voldtekt av jenta fra Lærdal seinere ble frikjent i lagmannsretten.

Onsdag holder hun tale under 8. mars-arrangementet i Bergen om voldtekt og rettssikkerhet. Hun varsler et oppgjør med russesanger som oppfordrer 13-åringer til sex.

- Satt bare og flirte

- Jeg blir rett og slett kvalm og dritforbanna. Jeg har ei lillesøster på fjorten år. At de lager slike sanger om små jenter. Han som lagde sangen satt bare og flirte på TV2, sier hun til Bergens Tidende (krever innlogging).

Og refererer til noe av teksten i sangen til russebussen Playboy 2017:

«Si meg, hvor mye må jeg betale for å få noe fitte her?. Er du 13, er du med. Når du suger, så gå ned. Spruter deg i trynet og skriker samme det».

Andrea jobber nå med holdningskampanjer i stiftelsen Vi Tror Deg sammen June Holm, som har tilsvarende erfaringer.

Sist fredag skrev de to en melding på Facebook til mannen bak teksten, Lasse Myvold Hagejordet, der de oppfordret han til å slutte med å formidle slike holdninger.

I følge Bergens Tidende har de pr. tirsdag kveld ikke fått noe svar.

Fra tretten til søtten

Fredag forsvarte Benjamin «Solguden» Ødegaard Strand og Lasse «Mannen» Hagejordet den opprinnelige teksten overfor Dagbladet:

- Det er to setninger som står for seg selv. Vi har mange fans i trettenårsalderen, så i den første setninga legger vi at du er med, selv om du er tretten, sa Strand og Hagejordet.

Først dagen etter kom nye tekstlinjer fra de to russelåt-poetene.

«Er du søtten er du med/Når du suger så gå ned/Er du deilig så skal du få smake pikk» lyder de nye tekstlinjene.

Horeprat

Andrea Vollum advarer mot horeprat-kulturen blant unge.

- Om alle går rundt og kaller jenter for horer, da tenker man til slutt at de er det. Det er skummelt. Hva slags holdninger vi får, starter tidlig. Derfor må vi inn med rettledning tidlig, fra seks-sjuårsalderen, sier hun til bt.no før 8. mars-appellen i Bergen.

Andrea Voll Voldum ble kåret til Årets navn 2016 av Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!