N'DOUR FOR PRESIDENT?: Den senegalesiske sangeren Youssou N'Dour vil bli president i hjemlandet. Her under konserten "Africa Celebrates Democracy" i Tunisia i november i fjor, som hyllet ungdommene som deltok i den arabiske våren. Foto: Anis Mili/REUTERS
N'DOUR FOR PRESIDENT?: Den senegalesiske sangeren Youssou N'Dour vil bli president i hjemlandet. Her under konserten "Africa Celebrates Democracy" i Tunisia i november i fjor, som hyllet ungdommene som deltok i den arabiske våren. Foto: Anis Mili/REUTERSVis mer

- Jeg har lyttet, jeg har hørt og jeg sier ja

Sangeren Youssou N'Dour vil bli president i hjemlandet Senegal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er kandidat, bekreftet N'Dour på sin egen TV-stasjon mandag.

- Jeg har lyttet, jeg har hørt og jeg sier ja, sa den 52 år gamle sangeren.

Senegal går til valg 26. februar og landets 85 år gamle president Abdoulaye Wade håper på en tredje periode ved makten.

Youssou N'Dour kunngjorde alt under en konsert i november at han ville ta en kunstnerisk pause for å danne sin egen politiske bevegelse, Fekke ma ci bolle (Jeg deltar).

N'Dour, som av storavisen New York Times er omtalt som «en av verdens største sangere», kan se tilbake på en lang og suksessrik karriere.

Med sin særegne versjon av Senegals populære mbalax-musikk, mikset med samba, hiphop, jazz og soul, har han turnert verden over.

Han har også engasjert seg i en rekke sosiale og politiske saker og driver gjennom selskapet Future Medias radiostasjonen RFM, en TV-stasjon og avisen L'Observateur som ofte har kritisert Wades regjering.

(NTB)