- Jeg har mine synspunkter om Gelius-saken

Men den nye lederen av Kirkerådet, Svein Arne Lindø (57), har ikke lest boka til kjendispresten.

UTTALER SEG IKKE: Nyvalgt leder av Kirkerådet, Svein Arne Lindø (57), ønsker ikke å uttale seg om Gelius-saken og anbefalingen om avskjedligelse. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
UTTALER SEG IKKE: Nyvalgt leder av Kirkerådet, Svein Arne Lindø (57), ønsker ikke å uttale seg om Gelius-saken og anbefalingen om avskjedligelse. Foto: Hans-Martin Thømt RuudVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): - Jeg har personlige synspunkter om saken, men de deler jeg ikke nå, sier Svein Arne Lindø til Dagbladet.

Fort kort tid siden ble han med knappest mulig margin valgt til ny leder av Kirkerådet under Kirkemøtet i Tønsberg.

57-åringen fra Rogaland er tidligere misjonær og jobber til daglig som omsorgssjef i Gjesdal kommune.

Ikke lest boka Han synes ikke det er problematisk å bli valgt til leder en dag det stormer rundt den norske kirke og nyheten om at Oslo-biskop Ole Christian Kvarme anbefaler Oslo bispedømmeråd om å avskjedige kjendispresten.

- Slik situasjonen er nå så vil ikke jeg, som nyvalgt leder av Kirkerådet, uttale meg om Einar Gelius og den saken. Det overlater jeg til biskop Kvarme å gjøre, sier Lindø.

Samtidig sier han at han som nybakt leder må forholde seg til saken. Lindø har selv ikke lest Gelius sin omstridte bok «Sex i bibelen».

- Det har ikke vært aktuelt for meg, men det kan det absolutt bli, sier Lindø til Dagbladet.

- All PR ikke god PR Han sier på generelt grunnlag at han mener det er stor takhøyde i den norske kirke. Større enn det folk og media tror.

- All PR er ikke god PR, men i en moderne medieverden må vi leve med at det er uenighet og at det stilles spørsmål.

På en pressekonferanse etter at han ble valgt anmodet han media på generelt grunnlag om også å være opptatt av det positive som skjer i kirke-Norge.

- Det er betenkelig at det blir publisitet først når det er problemer, sier han.

Lindø sier hans hjertesak som leder i Kirkerådet er arbeidet med statskirkeordningen, men han sier han også er opptatt av åpenhet.

- Vi må bli flinkere til å være mer offensive på å selge de gode historiene. Kirken skal være romslig, sier han.

Ba om taushet Daværende kirkerådsleder Nils-Tore Andersen tok under Kirkemøtet i Tønsberg i dag tidlig ordet framfor de over hundre representantene på møtet der han advarte de i sale nom at de måtte regne med pågang fra medier, skriver Vårt Land.

— Jeg kjenner til at det pågår samtaler mellom Gelius og Oslo biskop. Innholdet i disse samtale har ikke og skal ikke Kirkerådet være kjent med. Jeg har full tillit til biskopens håndtering av saken. Det er alt jeg - og vi - har å si om denne saken.

På spørsmål fra Vårt Land om han med dette oppfordret salen til ikke å uttale seg til mediene, svarte han bekreftende.

— Dette er en personalsak, sier han.