«Jeg har mistet barna mine»

Jesner Estimables to barn ble tatt av flommene på Haiti. Minst 622 er så langt døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 622 mennesker er så langt bekreftet døde etter at den tropiske stormen «Jeanne» rammet Haiti i helga. I kjølvannet av uværet har det styrtregnet i to dager, og flom og jordras krever stadig flere liv i det lutfattige landet. Noen steder har vannet steget fire meter over bakken, og hele landsbyer skal ligge under vann.

- Dødstallene vil stige betraktelig, sier en Røde Kors-arbeider til BBC.

Haitis likhus er overfylt av svulmende lik, og døde mennesker blir liggende i gatene. I den nordvestlige byen Gonaives, som er et av de hardest rammede områdene, så journalister fra nyhetsbyrået AP likene av to små barn på et fortau. Ifølge FN-talsmann Toussaint Congo-Doudou er minst 500 døde bare i denne byen. En tredel skal være barn.

- Vi regner med å finne flere dusin lik, spesielt i Gonaives, når flomvannet trekker seg tilbake, sier han til AP.

- Jeg kan ikke gjøre noe

Utallige mennesker er rammet av flomkatastrofen. En av dem er Jesner Estimable (35), som i går brakte liket av sin to år gamle datter til argentinske FN-soldater i Gonaives. Soldatene kunne ikke gjøre annet enn å legge det lille barnet i en likpose, mens foreldrene sørget. Et annet av parets fem barn er savnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer