<strong>DREPT:</strong> 49 er drept og 41 skadd under terrorangrepene i Christchurch, New Zealand. 14 år gamle Sayyad Milne døde under angrepet i Al Noor-moskeen forteller faren i et intervju med NZME. Foto: NTB Scanpix
DREPT: 49 er drept og 41 skadd under terrorangrepene i Christchurch, New Zealand. 14 år gamle Sayyad Milne døde under angrepet i Al Noor-moskeen forteller faren i et intervju med NZME. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Terroren i Christchurch

- Jeg har mistet min lille gutt. Han hadde akkurat fylt 14

Dette vet vi om terrorofrene etter de dødelige angrepene i Christchurch, New Zealand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

49 mennesker er drept og 41 skadd etter terrorangrepene i Christchurch, New Zealand.

Under lørdagens fengslingsmøte i Christchurch ble den siktede, 28 år gamle Brenton Tarrant, geleidet inn i rettssalen iført hvite fengselsklær.

Der skal han ha vist et håndtegn som assosieres med «hvit makt».

Nå er noen av de 49 dødsofrene i ferd med å bli identifisert.

Newzealandske medier navngir en rekke døde og savnede etter terrorangrepene på moskeene i Christchurch. De har snakket med familie, venner og kolleger.

Prøvde å redde andre

Den pensjonerte ingeniøren Ali Elmadani, den nylig ankomne flyktningen fra Syria, Khaled Mustafa og 71 år gamle Haji-Daoud Nabi, som skal ha dødd da han prøvde å beskytte en annen person fra terroristens kuler.

<strong>SAVNET:</strong> ingen har sett tre år gamle Mucad Ibrahim siden skytingen. Guttungen var i Al Noor-moskeen sammen med familien sin. Foto: NTB Scanpix Shutterstock
SAVNET: ingen har sett tre år gamle Mucad Ibrahim siden skytingen. Guttungen var i Al Noor-moskeen sammen med familien sin. Foto: NTB Scanpix Shutterstock Vis mer

Myndighetene på New Zealand har ikke formelt identifisert dødsofrene.

New Zealand Herald har skrevet en større sak om antatte døde og savnede etter angrepene. Avisa skriver at ingen har sett tre år gamle Mucad Ibrahim siden skytingen. Guttungen var i Al Noor-moskeen sammen med familien sin.

Hans storebror, Abdi Ibrahim klarte å komme seg ut av moskeen, mens faren deres lot som om han var død.

<strong>DREPT:</strong> 71 år gamle Haji-Daoud Nabi døde under terroren. Han skal ha dødd da han prøvde å beskytte en annen person fra å bli skutt av terroristen. Foto: NTB Scanpix /Shutterstock
DREPT: 71 år gamle Haji-Daoud Nabi døde under terroren. Han skal ha dødd da han prøvde å beskytte en annen person fra å bli skutt av terroristen. Foto: NTB Scanpix /Shutterstock Vis mer

Familien har vært på sykehuset i Christchurch, uten å finne Mucads navn på lista over skadde.

Fikk dødsbudskap

Abdulrahman Hashi (60) er forkynner i Dar Al Hijrah-moskeen i Minneapolis i USA. Han forteller til Washington Post at hans fire år gamle nevø, Abdullahi Dirie er blant de drepte. Hashi mottok de triste nyhetene per telefon fra sin svoger.

I et intervju med NZME forteller en gråtkvalt John Milne at hans sønn, 14 år gamle Sayyad Milne, døde under angrepet i Al Noor-moskeen.

- Jeg har mistet min lille gutt. Han hadde akkurat fylt 14. Jeg har ennå ikke hørt fra offisielt hold at han er blant de omkomne, men jeg vet at han er det, for han ble sett, sier Milne.

Den syriske flyktningen Khaled Mustafa, som kom til New Zealand for bare noen måneder siden, skal være blant de drepte.

Hans sønn Hamza (16) skal være blant de savnede. En annen sønn, 13 år gamle Zaid, er blant de skadde. Han har gjennomgått en seks timer lang operasjon på sykehuset i Christchurch.

Naeem Rashid og hans 21 år gamle sønn Talha skal også være blant dødsofrene.

Begge ble skutt i Al Noor-moskeen. Naeem ble skutt da han prøvde å avvæpne gjerningsmannen. Han døde på sykehuset av skadene.

Hans svoger, doktor Khursheed Alam bekrefter overfor ARY News at hans familiemedlemmer er blant de drepte.

EGG: Den kontroversielle Queensland-senatoren Fraser Anning fikk et egg knust i hodet av en filmende demonstrant under en pressekonferanse i Melbourne i Australia. Video: AP Vis mer

Farhaj Ahsan (30) er blant de savnede etter terrorangrepet, ifølge hans far Mohammad Sayeeduddin.

Han forteller New Zealand Herald at han har vært i kontakt med sønnens kone, Insha Aziz som ikke har hørt fra ham siden angrepet. Paret har to små barn.

Savner ektemannen

Tannlegestudent Mojammel Hoq (30) skal, ifølge en venn, være blant de savnede. Vennen forteller til New Zealand Herald at Hoq, som opprinnelig er fra Bangladesh, har bodd i Christchurch i to år.

Amna Ali forteller avisa Stuff at hennes ektemann Syed Jahandad Ali (34) er blant de savnede.

NB! STERKE INNTRYKK: I 17 minutter sendte den antatte New Zealand-gjerningspersonen, som utgir seg for å hete Brenton Tarrant, live i sosiale medier. Dette er noe av det han streamet. Vis mer Vis mer

Ifølge foreldrene er Hussain Al-Umari (36) blant de savnede etter terroren i Christchurch.

Ifølge kolleger er Osama Adnan (37), som er av egyptisk opprinnelse, blant de savnede.

Ifølge broren, er Kamel Darwish (39) blant de savnede.

Haroon Mahmood (40) skal også være blant de savnede. Han har kone og barn i alderen 11 og 13.

Ville redde ektemann i rullestol

Husne Ara Parvin (42), opprinnelig fra Bangladesh, skal være blant dødsofrene, ifølge BDnews24.

<strong>BLOMSTER:</strong> Folk legger ned blomster for ofrene etter massakren i Christchurch. Foto: DAVID MOIR / AFP
BLOMSTER: Folk legger ned blomster for ofrene etter massakren i Christchurch. Foto: DAVID MOIR / AFP Vis mer

Ifølge slektninger ble hun drept da hun prøvde å hjelpe sin ektemann Farid Uddin som sitter i rullestol. Hun ble skutt da hun prøvde å ta seg til seksjonen av moskeen som er for menn. Ektemannen overlevde angrepet.

Ifølge en venn skal Mohammad Imran Kahn (47) være blant dødsofrene i Linwood-moskeen. Kahn driver to restauranter i Christchurch, deriblant Indian Grill.

Hjertelegen Amjad Hamid (57), opprinnelig fra Palestina, er blant de savnede. Familien hans sier til New Zealand Herald at de tror han er blant de drepte, da de ikke har hørt fra ham siden fredag og han ikke er på listene over skadde.

Avisa Stuff har snakket med flere som har sett Abdelfattah Oasem (59) alvorlig skadd under angrepet i Al Noor-moskeen. Den tidligere lederen for Den muslimske foreningen er blant de savnede.

Døde i armene

En venn av Linda Armstrong (65) forteller til New Zealand Herald at kvinnen ble drept under angrepet på Linwood-moskeen. Hun skal ha dødd i armene på en annen kvinne som ble skutt i armen, men overlevde angrepet.

Ifølge hans hustru, Nuha Assad, er Ali Elmadani (66) blant de savnede etter AL Noor-angrepet. Elmadani er av palestinsk opprinnelse.

Ifølge sønnen, Omar Nabi, er Haji-Daoud Nabi (71) blant dødsofrene etter angrepet i Al Noor-moskeen. Nabi ledet den afghanske foreningen.

Ifølge en slektning som skriver på Facebook er Lilik Abdul Hamid blant de drepte.

Vennen Abdul Qayyum forteller Daily Mail Australia at Ashraf Ali, opprinnelig fra Fiji, er blant dødsofrene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer