- Jeg har mistet mitt livs samarbeidspartner i dag

Nordmannen (63) som mistet kona (37) i småflykrasj på Filippinene er knust.

DRAMATISK: Nordmannen (56) ble vitne til at kona omkom i den dramatiske flystyrten på Filippinene søndag morgen. Foto: AP Photo/Philippine National Police/Scanpix
DRAMATISK: Nordmannen (56) ble vitne til at kona omkom i den dramatiske flystyrten på Filippinene søndag morgen. Foto: AP Photo/Philippine National Police/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CEBU/OSLO (Dagbladet): Både ektemannen og parets tre år gamle sønn overlevde da flyet styrtet. Den 56 år gamle mannen er opprinnelig fra Hadeland i Oppland. Flystyrten skjedde på øya Camiguin sør for Cebu på Filippinene.

Den 37 år gamle kona med filippinsk statsborgerskap og flygeren omkom begge da Cessna-flyet familien hadde leid søndag morgen fikk problemer med innflygningen i Mambajao på grunn av kraftig vind. Flyet traff flere palmetrær før det smalt i bakken.

56-åringen og ekteparets tre år gamle sønn overlevde begge flystyrten og ligger nå på sykehus i Cebu. Dagbladet møtte dem begge på sykehuset.

Beinbrudd Han ville ikke gi noe intervju, men ville likevel gi en liten kommentar:

- Jeg har mistet mitt livs samarbeidspartner i dag, sier 56-åringen til Dagbladet.

Ekteparets tre år gamle sønn har et komplisert beinbrudd. Sykehuset opplyser til Dagbladet at tre-åringen skal opereres enten i løpet av dagen, eller i morgen.

Den norske ambassaden i Manila har varslet pårørende om tilstanden til de involverte, opplyser underdirektør i Utenriksdepartementet Frode Andersen til Dagbladet.

Livstruende skadd Norsk ambassadepersonell er også i kontakt med filippinske myndigheter og forsikringsselskapet. Også den indonesiske pilotlærlingen som fungerte som annenstyrmann om bord på Cessna-flyet overlevde flystyrten, men er livstruende skadd.

Han skulle egentlig overføres til sykehuset i Cebu sammen med 56-åringen og tre-åringen, men tilstanden var for ustabil for transport.

Misjonær Wenche Thorkildsen hjalp de skadde nordmennene mens de fremdeles var på øya Camiguin. Hun forteller til VG Nett at hun var imponert over styrken 56-åringen viste i den vanskelige situasjonen.

- Jeg hadde forventet å møte en mann som var helt oppløst, men møtte en sterk og oppegående mann. Han var klar og tok gode, men vanskelige avgjørelser, sier hun.

LIGGER HER: På dette sykehuset i Cebu ligger den 56 år gamle mannen. Foto: Harry Wad
LIGGER HER: På dette sykehuset i Cebu ligger den 56 år gamle mannen. Foto: Harry Wad Vis mer