Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har møtt de to siktede samtidig rundt 20 ganger

Allerede i 2002 var de to mennene som er siktet for Sigrid-drapet gode venner. Det hevder oslokvinnen, som har vanket i samme miljø som dem begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslokvinnen i 40-åra sier at det er om lag ti år siden første gang hun møtte de to mennene som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Kvinnen, som ønsker å være anonym, forteller at hun i 2002 ble kjæreste med en mann som var venn med den siktede 37-åringen, og at hun og denne kjæresten flere ganger dro til verkstedet til den siktede 64-åringen, fordi 37-åringen oppholdt seg der.

- Jeg har møtt de to samtidig mer enn 20 ganger. Jeg vet ikke hvordan de to ble kjent, men de kjente i alle fall hverandre da jeg møtte dem. De var venner og jobba sammen, sier hun til Dagbladet.

- Jobbet for 64-åring Første gang hun møtte dem, var ifølge kvinnen i 2002 eller 2003, på 64-åringens verksted på Bryn.

- Jeg fikk inntrykk av at 37-åringen jobba for ham der. De to hadde en felles interesse for bil, og det virka som om tonen dem imellom var god, sier kvinnen.

Hun sier at hun fikk et godt intrykk av 64-åringen, og at hun har hatt kontakt med ham helt fram til i sommer. 37-åringen likte hun derimot ikke like godt, sier hun.

- BEKJENT: Oslokvinnen i 40-åra hevder at hun er bekjent av begge de to mennene som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. - Jeg har møtt dem samtidig mange ganger siden 2002, sier kvinnen til Dagbladet. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet
- BEKJENT: Oslokvinnen i 40-åra hevder at hun er bekjent av begge de to mennene som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. - Jeg har møtt dem samtidig mange ganger siden 2002, sier kvinnen til Dagbladet. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet Vis mer

- Han virker veldig uberegnelig. I 2006 ble han dømt for å slå ned ei jente. Når han er kompetent til å gjøre sånt mot et barn, er det ikke så vanskelig å forestille seg at han kan være skyldig i drapet på Sigrid heller, sier hun.

- Var ikke trygg Kvinnen hevder også at 37-åringen skrøt av at han skulle banke personer.

- Han virka voldelig og agressiv. Jeg var i alle fall aldri trygg på ham. Han skrøt av at han ikke hadde tatt medisinene sine, og jeg var redd for at han skulle klikke, sier hun.

- Om han er skyldig, håper jeg at han aldri kommer ut, legger hun til.

Nekter straffskyld\ Som Dagbladet skriver i dag har 64-åringen forklart til politiet at han kjørte en rute med aviser fra Nydalen til Øvre Romerike, da Sigrid sporløst forsvant fra Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august.

- Jeg har snakket med min klient på telefon i dag. Han holder fast ved at han ikke har noe med drapet å gjøre. Han nekter et hvert kjennskap til drapet Han venter nå på at politiet skal få bekreftet alibiet hans, sier advokat Aase Karin Sigmond.

Advokaten vil etter planen møte 64-åringen først torsdag formiddag.

Ingen familierelasjon 64-åringen og 37-åringen skal ikke ha noen familierelasjon. Ingen av dem skal heller ha noen relasjon til Sigrid og hennes familie.

- DE VAR VENNER: Kvinnen hevder overfor Dagbladet at de to siktede i saken var venner da hun møtte dem første gang, i 2002. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet
- DE VAR VENNER: Kvinnen hevder overfor Dagbladet at de to siktede i saken var venner da hun møtte dem første gang, i 2002. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet Vis mer

Mennene skal ha blitt kjent gjennom felles interesse for biler. Den siste tiden skal de ha «mekket» på biler sammen. Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at det skal ha vært den felles interessen for biler som førte de to sammen.

64-åringen er tidligere ukjent for politiet. Han er ikke registrert i politiets kriminelle registre. 37-åringen som forsvares av advokat John Christian Elden er derimot godt kjent av politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media