Mistet sønnen:

- Jeg har mye skyldfølelse

Svenske Vilgot ble bare tre måneder gammel.

NYFØDT: Svenske Caroline fikk bare tre måneder med sønnen Vilgot. Foto: Privat
NYFØDT: Svenske Caroline fikk bare tre måneder med sønnen Vilgot. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen er endret etter publiseringstidpunktet for å bedre tydeliggjøre at diagnosen var parainfluensavirus - som er forårsaket av et annet virus enn vanlig influensa.

Like før jul i fjor opplevde svenske Carolina (32) og samboeren Johan (31) alle foreldres mareritt.

Eldstesønnen Oliver (3) var akkurat blitt frisk fra influensasymptomene. Det samme var minstemann Vilgot (3 måneder). Han hadde hostet en del, men slapp unna feberen, og ble aldri like syk som storebror.

Om kvelden 5. desember ville Oliver sove med mamma. Pappa Johan la seg sammen med Vilgot. Carolina sto opp for å gi yngstesønnen mat ved to-tida den natta. Han spiste bra, og sovnet lett igjen.

Klokka halv åtte neste morgen reagerte hun på at sønnen sov så lenge. Det var vel bra, tenkte Carolina, han hadde jo akkurat blitt skikkelig frisk. Hun gikk likevel inn for å vekke dem, slik at Vilgot kunne få i seg litt mat.

- «Puster han», spurte jeg Johan. «Ja, men så klart», svarte han. Jeg så at brystkassen hans ikke beveget på seg. Jeg fikk panikk og begynte å riste i skuldrene hans, men han var død - helt kald og stiv. Så slo jeg på lyset og så at han hadde likflekker på siden av kroppen, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.