- Jeg har nyheter i dag. Livet mitt går mot slutten

Eva Markvoort (25) blogget helt til hun døde.

RØNTGEN: Eva Markvool på røntgenundersøkelser. 25-åringen døde 27. mars etter lang tids kamp mot sykdommen cystisk fibrose. Foto: 65redroses.com
RØNTGEN: Eva Markvool på røntgenundersøkelser. 25-åringen døde 27. mars etter lang tids kamp mot sykdommen cystisk fibrose. Foto: 65redroses.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Hallo til verden for øvrig. Til min blogg, til mine venner, til alle sammen. Jeg har nyheter i dag. Det er tungt å høre, men jeg kan si det med et smil. Livet mitt går mot slutten, sier 25 år gamle Eva Markvoort i sin blogg 65redroses.

For én måned siden, 27. mars, døde hun av den sjeldne sykdommen cystisk fibrose. Det er en arvelig kjertelsjukdom som påvirker blant annet lunger og fordøyelsessystemet og fører til kroniske åndedretts- og fordøyelsesproblemer. Sykdommen er svært dødelig.

Markvoort har gjennom fire år blogget og videoblogget om sitt liv med en dødelig sykdom. Selv da det ble klart at hun ikke kunne motta nok en dobbel lungetransplantasjon, fortsatte hun med sin personlige kronikk, skriver CNN, som har laget et større portrett av kvinnen.

Slutten på livet hennes har også blitt en dokumentarfilm.

Klarer ikke pusteI Norge fulgte mange nordmenn Regine Stokke som blogget om sin kamp mot akutt leukemi gjennom 15 måneder. Regine døde 3. desember i fjor og ble 18 år. Hennes tanker kom tidligere i år ut i boka «Regines bok - En ung jentes siste ord».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer