- Jeg har ødelagt mange liv

Toska sier han trives bak murene, og at han har god kontakt med samboer, sønn og familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): David Toska (30) framsto som full av anger og skam da han besvarte spørsmål fra sin forsvarer, advokat Øystein Storrvik, i Stavanger tingrett i ettermiddag.

- Jeg har skapt mye lidelse og ødelagt manges liv, også mitt eget.

Han vet at Nokas-ansatte fortsatt er sykemeldt og går på trygd. Toska sier han har følt seg som en drittsekk når han begått kriminelle handlinger som har rammet andre.

- Mange ble med på min vanvittige ide om å begå dette ranet. Også mange av de pårørende til dem på tiltalebenken lider, sa Toska.

- Angrer veldig
David Toska har tenkt mye på om hans egne handlinger under ranet var med på å utløse skuddene som drepte Klungland.

- Jeg angrer på at jeg var med på å skape en situasjon som var så farlig og endte så tragisk. Jeg avfyrte jo skudd mot vinduet. Jeg er redd for at mine skudd utløste det fatale som videre skjedde. Jeg gikk over en grense som førte til at alt eskalerte. Selvsagt skulle jeg ønske at det ikke var slik, men jeg er redd for at det er slik, sa Toska.

Vil ikke rømme

Toska er klar for at han vil få mange år i fengsel, og kjemper nå for å unngå en tidsubegrenset forvaringsdom.

Toska sier at han trives bak murene, og går ikke med noen rømningsplaner.

- Jeg kunne tatt bussen til og fra fengselet, sjøl om det er trivelig med fangetransport, sa Toska.

- Du får si det til politiet, repliserte dommer Bjørnestad.

Toska forklarte at han nå planlegger et liv som fange og student.

- Jeg har fått gode besøksordninger med samboer og min sønn. Min sønn er så liten at han ikke skjønner hvorfort pappa hele tida er på TV og i aviser. Han tror at nå kommer pappa hjem snart. Jeg ser for meg et fritt liv som 40-50 åring. Også min mor og øvrige familie støtter mine bestrebelser på å begynne et nytt liv.

- Men Toska, noen har lidd usigelig mye mer enn alt du nå beskriver. En familie som har mistet sin forsørger, hvorfor kan du ikke opplyse familien om hvem som tok livet av Klungland?

- Jeg føler et stort ansvar, og det er veldig trist at det endte slik. Men jeg kan ikke si noe mer, sa Toska og stirret ned i bordplata.

- Neivel, du har fått sjansen, sa dommer Bjørnestad

FORKLARER SEG: David Toska.
DREPT: Arne Sigve Klungland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer