- Jeg har pleid å følge jenter hjem for sikkerhets skyld. Nå føler jeg at jeg må

Fem menn siktet etter voldtekt på Kongsberg.

SJOKKERT: Kameratene Petter Strand Stiberg (t.v.) og Nathan P. Kwakye, begge 19, er sjokkert over den grove voldtekten som skal ha skjedd i hjembyen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SJOKKERT: Kameratene Petter Strand Stiberg (t.v.) og Nathan P. Kwakye, begge 19, er sjokkert over den grove voldtekten som skal ha skjedd i hjembyen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KONGSBERG/OSLO (Dagbladet): - Jeg har alltid følt meg trygg på Kongsberg, dette er utrolig trist, sier 19-årige Petter Strand Stiberg til Dagbladet.

Han og kameraten Nathan P. Kwakye (19) er rystet over at en 20-årig kvinne natt til i går skal ha blitt dratt inn i et hus i utkanten av sentrum og voldtatt. Fem menn, alle med utenlandsk opprinnelse er siktet i saken.

- Ikke gruppevoldtekt

Morten Ole Pedersen, kriminalsjef ved Kongsberg politistasjon, er tilbakeholden med opplysninger. Han betegner saken som grov, men avviser at det er snakk om en gruppevoldtekt.

- Det er mer enn én gjerningsmann, sier han til Dagbladet.

- Jeg har pleid å følge jenter hjem for sikkerhets skyld. Nå føler jeg at jeg må, sier Petter.

Ifølge politiet er den fornærmede kvinnen sterkt preget av hendelsen. De to 19-åringene tenker at de kanskje kjenner henne, siden hun bare er ett år eldre enn dem.

- Det er nesten ikke til å tro. Man hører at den slags skjer på russetreff og sånn, plutselig skjer det her. Det blir veldig nært, sier Nathan.

Drosjekø

Kriminalsjef Pedersen, opplyser at kvinnen ifølge sin forklaring sjelden går alene hjem fra sentrum til hjemmet, som ligger ca. en kilometer fra huset der voldtekten skal ha skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer