Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg har rett og slett funnet kvinnen i mitt liv, og hun støtter meg.»

VANNSJØ I ØSTFOLD (Dagbladet): Frp-verstingen Øystein Hedstrøm (53) sier han har alt å takke kona for, kosmetologen Britt Huseby Hedstrøm (51), som han møtte på «Reisesjekken» i 1993.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet var i går på hytta til en av landets mest omstridte politikere. Mannen med den lett karakteristiske hentesveisen og den innbitte innvandringsmotstanden har på ny havnet i vrangstrupen på Carl I. Hagen. Fylkeslaget Østfold Frp, vil også ha ham ut av Stortinget.

- Jeg og kona har et fantastisk godt forhold. Jeg har rett og slett funnet kvinnen i mitt liv, og hun støtter meg, sier Øystein Hedstrøm som en forklaring på hvordan han takler kritikken og presset. Han tror at Fremskrittspartiet ikke vil bli gjenkjent dersom han og andre kontroversielle Frp-politikere skulle slutte.

Reisesjekken

Kona, Britt Huseby Hedstrøm, er selv medlem av Fremskrittspartiet og fant sin Øystein på «Reisesjekken». Bryllupet sto i stortingsrestauranten, og Carl I. Hagen var forlover.

- Forholdet til Carl I. Hagen er ikke like godt i dag som under bryllupet, skjønner vi?

- Britt og jeg ser på vårt bryllup som et meget godt bryllup. Det er alt vi vil si om det, konstaterer Øystein Hedstrøm.

Blomster

Britt sier at selv om mannen til tider er meget omstridt og negativt fokusert i mediene, så får hun bare positiv respons fra folk som kommer innom parfymeriet og helsekostforretningen hennes i Ski. Det samme gjaldt til og med da Dagbladet avslørte Hedstrøms deltakelse på Godlia kino i 1995 - et anti-innvandringsmøte med profilerte rasister og høyre-ekstreme. - Det var en enestående respons. Vi fikk en masse hilsner og blomster, sier Britt.

Øystein Hedstrøm henter ivrig fram et ferskt leserinnlegg om seg selv. Herfra siterer han at det skal ha vært en rekke høyt dekorerte krigsveteraner til stede på Den Norske Forenings møte på Godlia rett før valget i 1995.

Stiller opp

- Det var kanskje dumt av meg å stille opp på dette møtet rett før et valg, men jeg er veldig opptatt av å stille opp på alle forespørsler, uansett hvilken organisasjon det er. Jeg vil si det er en plikt som stortingsrepresentant å stille opp for alle lovlige organisasjoner, sier Øystein Hedstrøm.

- Betyr det at du vil takke ja til nye forespørsler til liknende arrangementer?

- Ja, jeg vil være positiv til det, men jeg ville klarert det med stortingsgruppa først, sier Øystein Hedstrøm til Dagbladet.

Dette er oppsiktsvekkende uttalelser fra Øystein Hedstrøm. En nytt Godlia-møte passer dårlig inn i Carl I. Hagens prosjekt om å gjøre Frp mer stuerent.

Ekspertise

Øystein Hedstrøms show i Fredrikstad i forrige uke har foreløpig resultert i om lag 20 nye medlemmer. Ved hjelp av venner som Vidar Kleppe og Jan Simonsen forsøkte han å vinne popularitet foran nominasjonsprosessen. Han har liten forståelse for kritikken fra fylkeslaget og legger ikke skjul på at han mener han er den beste stortingsrepresentanten Østfold Frp kan ha.

- Hvis Østfold Frp kan finne en kandidat som har mer erfaring, større ekspertise, er mer arbeidsom, mer kunnskapsrik og som kan sanke flere velgere enn meg, da bør de sette vedkommende foran meg, sier en selvsikker Hedstrøm.

HYTTEKOS: Øystein Hedstrøm og kona Britt på hytta. - Jeg synes det er viktig å være mest mulig alminnelig, sier Hedstrøm.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media