- Jeg har sagt og gjort mye dumt

Einar Gelius tok farvel i Vålerenga kirke.

TOK FARVEL:
Prest Einar Gelius holdt sin egen avskjedsgudstjeneste i en fullsatt Vålerenga kirke i Oslo i dag. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TOK FARVEL: Prest Einar Gelius holdt sin egen avskjedsgudstjeneste i en fullsatt Vålerenga kirke i Oslo i dag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sogneprest Einar Gelius satte på tross av fotballstreiken inn noen taklinger mot Den norske kirke i sin avskjedsgudstjeneste i Vålerenga kirke søndag.

- Jeg frykter en kirke som ikke forstår dagens språk, sa blant annet den populære, men samtidig kontroversielle sognepresten.

Han fyrte av noen salver til, før han bekjente at han selv også har tråkket feil ved ulike anledninger.

Fullsatt kirke - Jeg har sagt og gjort mye dumt i løpet av mine år her i menigheten. Men prester er også mennesker, sa han.

I den fullsatte kirken holdt Gelius sin siste preken foran venner, støttespillere og den faste menigheten på Vålerenga.

Med musikk av Vålerenga Janitsjar, Vålerenga Vocalis og Trond Ingebretsen, hjernen bak bydelens nasjonalsang «Vålerenga kjerke» og i tillegg dansebanddronningen Jenny Jensen var det mindre plass til liturgi under avskjedsgudstjenesten.

Vemodig I 16 år har Gelius tjenestegjort i Vålerenga kirke, og det var en vemodig prest som tok farvel med menigheten.

- Det er spesielt for meg å forlate menigheten her på Vålerenga. Den har vært raus og inkluderende, sa han til NTB etter gudstjenesten.

Flere ganger under gudstjenesten fikk han trampeklapp fra kirkegjengerne for sitt mangeårige virke i bydelen.

Gelius var utradisjonell i sin prestegjerning, men det passet ikke alle like godt. Etter utgivelsen av boka «Sex i bibelen» mente biskop Ole Christian Kvarme at begeret var fullt. Det Kvarme kalte en personalsak, endte med at Gelius måtte si opp stillingen etter et ekstraordinært møte i bispedømmet i november 2010. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer