MOTTOK DRAPSTRUSLER: Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, forteller at drapet på Jo Cox gikk sterkt inn på henne. Hun har selv mottatt drapstrusler på grunn av innvandringsspørsmål. Video: DBTV Vis mer

- Jeg har selv fått drapstrusler

Frps Aina Stenersen støtter avdøde Labour-politiker Jo Cox.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av grunnene til at det ble folkeavstemning i Storbritannia om ja eller nei til videre EU-medlemskap var debatten om innvandring.

Under live-sendingen til DBTV fortalte leder i Oslo Frp Aina Stenersen at innvandring er et viktig politisk tema, men at det også er et tema det ligger mye følelser bak.

Forrige uke ble Labour-politiker Jo Cox drept på vei til et valgmøte. Det spekuleres i om at det drapet kom av innvandringsfiendtlige årsaker.

Under Dagbladets livesending ga Aina Stenersen sin fulle støtte til avdøde Jo Cox og fortalte at hun selv har blitt drapstruet.

- Jeg fikk en rekke drapstrusler av mann i januar i år. I samme periode fikk jeg flere drapstrusler, og da anmeldte jeg det, sier Stenersen til Dagbladet etter sendingen.

Ble henlagt av politiet

Frp-politikeren forteller at hun fikk drapstrusler fra samme person på ulike kontoer på sosiale medier.

Anmeldelsen ble henlagt av politiet. Det tok hun svært tungt.

- Det er tungt å tenke på at politiet ikke tok anmeldelsen videre. Jeg reagerte veldig negativt da jeg fikk beskjed om at saken ble henlagt. Det er utrolig viktig at sånne anmeldelser blir tatt på alvor, sier Stenersen til Dagbladet.

Burde drapstrusler mot politikere bli tatt mer på alvor?

- Jeg mener generelt at det bør brukes mer ressurser på trusler fra sosiale medier. Det gjelder ikke bare politikere, men alle som blir truet, sier Frp-politikeren.

Viktig å være åpen om dette

Er du redd?

- Nei, jeg er ikke det. Jeg er mer oppgitt over at saken er henlagt, sier hun.

Mannen som drapstruet henne har slettet alle sine profiler og sluttet med truslene.

- Jeg tenker at det er spesielt tøft for unge politikere å få trusler, særlig dem sm ikke har et stort og støttende nettverk. Jeg tror det er viktig å være åpen om slike forhold, for det er få som anmelder trusler fra sosiale medier, sier hun.

Noen eventuell Brexit ønsker ikke Aina Stenersen å uttale seg om. Hun tør ikke å tippe verken ja eller nei.

- Det er interessant å følge debatten. Jeg tror en avstemning er et signal på at folk ikke er fornøyde med EU, og at EU har en stor tillittsjobb foran seg, sier Stenersen og fortsetter:

- Jeg gjør meg tanker om at Europa er i endring. Det er dramatisk og det har ikke skjedd i EUs historie.