Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har sensasjonell informasjon

Sier kjendistyv Pål Enger. I morgen vitner han om drapet på William Ellingsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 12-tiden i går fikk statsadvokat og aktor Svein Holden telefon fra kjendistyven Pål Enger. Han sier han har sensasjonell informasjon om drapsmotivet på William Ellingsen. Han er tidligere dømt for tyveriet av Skrik. I morgen skal han vitne i saken mot 33-åringen som er tiltalt for forsettlig drap på William Ellingsen, David Toska nære venn.

- Informasjonen hans går direkte på drapsmotivet, og informasjonen er viktig hvis den er sann, sier Svein Holden til Dagbladet.no.

Statsadvokaten vil ikke føre Enger som vitne før etter påtalemyndighetene har fått etterprøvd informasjonen hans.

- Han vil bli mer viktig i en eventuell ankesak i lagmannsretten, sier han.

Høiness fornøyd

Men forsvarer for 33-åringen, Mona Høiness, vil gjerne ha Pål Enger inn som vitne.

- Enger sier han var en nær venn av William Ellingsen. Han vil være med på å forklare dette kriminelle miljøet og hvordan det fungerer, sier Høiness.

Hun mener Ellingsens venner fra torpedofesten i februar 2004, der William Ellingsen ble skutt og drept, prøver å domfelle 33-åringen for enhver pris som hevn mot han som drepte kameraten deres. Hun mener det kriminelle nettverket samarbeider for å motarbeide politiet.

 - HAR SENSASJONELL INFORMASJON: Kunsttjuv Pål Enger. Bildet er fra 1997, da han ble dømt for et Munch-tyveri. Foto: SCANPIX
- HAR SENSASJONELL INFORMASJON: Kunsttjuv Pål Enger. Bildet er fra 1997, da han ble dømt for et Munch-tyveri. Foto: SCANPIX Vis mer

- Aldri møtt Enger

33-åringen selv har aldri møtt Pål Enger.

- Han var ikke på festen. Jeg vet bare hva jeg har lest gjennom media. At han var innblandet i et Skrik-tyveri engang eller noe, sier drapstiltalte til Dagbladet.no.

Statsadvokaten sier de ønsker at all informasjon som blir lagt fram under rettssaken skal være objektiv og så riktig som mulig.

- Han ble avhørt i går, men informasjonen han bringer er i så fall så viktig at den krever etterprøvelse, sier Holden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media