- Jeg har sett at Knut har vært sliten

Nær kollega og Ap-venn om avgangen til Knut Storberget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap's finanspolitiker Thomas Breen på Stortinget var i fire år i justiskomiteen. Fra samme parti, fra samme fylke og arbeid innen samme saksfelt har Breen hatt mye med Knut Storberget å gjøre som justisminister.

Derfor er det ikke helt fritt for at Breen på en slik dag er rørt og synes det er vemodig med statsrådsskifter.

- Trist - Han er mentoren min. Det var han som fikk meg inn i politikken. Da han var på rundreise gjennom Hedmarken i 2001, sa han til meg at jeg burde satse på politikken. Siden det har han vært en sparringpartner for meg, sier Breen, som uhemmet skryter av sin venn og partikamerat.

- Han har vært en veldig handlekraftig statsråd. Han har vært budsjettvinner i seks år. Det er trist, for at han har vært en justisminister som har fått fokus på mer enn bare de harde justispolitiske sakene, ikke minst med kvinneperspektivet i vold i nære relasjoner, barnehus, voldsoffererstatning og en betydelig økning av bistandsadvokat ordning. Knut kommer til å stå som en bauta i norsk justispolitikk.

- Sliten Mange nær justisministeren har sett at han lenge har vært sliten. Det sier også Ap-kollega Breen.

- Jeg har sett at Knut har vært sliten, for han har jobbet ekstra hardt i mange år. Det har ikke vært noe lett, sier Breen.

- Som venn og kollega av Knut vet jeg hvor sinnssykt hardt han alltid ha jobbet. Han er den ministeren som har levert flest saker til Stortinget. Han går langt i å gi av seg selv. Det gjelder ikke bare etter 22. juli, men han er et varmt menneske som bryr seg om å gjøre noe for andre.

Breen mener justisministerposten er den vanskeligste å ha i regjeringen.

- Justisministerposten er den vanskeligste. Man blir alltid konfrontert med drap, ran og andre dagsaktuelle saker. I tillegg har han ansvar for alt lovarbeidet. Dessuten er media særlig opptatt av kriminalfeltet. I tillegg har justisministeren å forholde seg til en av de tøffeste fagforeningene i Politiets fellesforbund, sier Breen.

VENN OG KOLLEGA - Jeg har sett at Knut har vært sliten, for han har jobbet ekstra hardt i mange år. Det har ikke vært noe lett, sier Thomas Breen, som har jobbet tett på justisministeren i mange år. Foto: Arbeiderpartiet
VENN OG KOLLEGA - Jeg har sett at Knut har vært sliten, for han har jobbet ekstra hardt i mange år. Det har ikke vært noe lett, sier Thomas Breen, som har jobbet tett på justisministeren i mange år. Foto: Arbeiderpartiet Vis mer