- Jeg har sett problemer som ville komme

Kåre Willoch (snart 85) ønket firepartiregjering. - Men Erna vil styre sikkert.

1985:  80-tallsrivalene Kåre Willoch og Gro Harlem Brundtland på valgnatta i september 1985. Da hadde Kåre Willoch være statsminister i fire år, og fikk fornyet tillit av velgerne. ARKIVFOTO: ARNE V. HOEM/DAGBLADET.
1985: 80-tallsrivalene Kåre Willoch og Gro Harlem Brundtland på valgnatta i september 1985. Da hadde Kåre Willoch være statsminister i fire år, og fikk fornyet tillit av velgerne. ARKIVFOTO: ARNE V. HOEM/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere statsminister Kåre Willoch (fyller 85 år torsdag) vet hva det vil si ikke å få til en samarveidsregjering mellom flere partier.

Som valgvinner med Høyre i 1981 var det Willochs mål å danne en trepartiregjering sammen med Kristelig Folkeparti og Senterpartiet. KrF brøt ut av forhandlingene den gangen på grunn av dyp splid i ssynspunktene på abort.

Senterpartiet fulgte KrF ut av forhandlingene, og dermed dannet Kåre Willoch den første rene Høyre-regjeringen siden 1928.

I kveld har han fulgt tett på tv den nye regjeringsavtalen - uten KrF og Venstre.

Her kan du lese alle punktene i avtalen mellom de fire partiene.

Ønsket alle fire - Jeg legger ikke skjul på at mitt primære ønske har vært en firepartiregjering, slik Erna Solberg har jobbet for hele veien. Når det er sagt, må jeg også få legge til at jeg er imponert over den forhandlingsjobben som er gjort med Erna i spissen.

- Alle fire partiene har kommet godt ut av dette så langt jeg kan vurdere uten å ha lest avtalen, sier Willoch til Dagbladet.

Han vil ikke gi seg ut på å vurdere enkeltsaker i «det offentlige» rom, som kan ha satt en stopper for firepartiregjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer