- Jeg har skutt dama mi

16 år gammel jente skutt med håndvåpen ved en fotballbane i Sandnes i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): En 17 år gammel mann ringte i natt til politiet og fortalte at han hadde skutt sin 16 år gamle kjæreste ved en fotballbane i et villastrøk på Hommersåk i Sandnes kommune.

Var i live

Tenåringsjenta ankom sykehus med luftambulanse klokken 0230. Hun døde en time senere av skadene hun var påført.

«Vi har i natt fått inn en kvinne i tenårene med skuddskader. Vi har ikke mottatt andre pasienter i forbindelse med hendelsen. Pasienten døde på sykehuset av skadene,» heter det i en pressemelding fra Stavanger Universitetssykehus.

Den pågrepne tenåringen ringte selv politiet og sa «Jeg har skutt dama mi».

Den 16 år gamle jenta skal være skutt gjentatte ganger, opplyste politiet på en pressekonferanse i formiddag. Gjerningsmannen skal ha brukt et håndvåpen, trolig et finkalibret våpen. 

- Vi er i en veldig tidlig fase i etterforskningen, sa politiinspektør ved Rogaland politidistrikt, Bjørn Andersen, på pressekonferansen.

Politiet vil foreløpig ikke spekulere i motivet for drapet.

FUNNET VED FOTBALLBANE: Den 16 år gamle jenta ble skutt av kjæresten på 17 år på Hommersåk ved Sandnes i natt. Foto: Pål Skeggs
FUNNET VED FOTBALLBANE: Den 16 år gamle jenta ble skutt av kjæresten på 17 år på Hommersåk ved Sandnes i natt. Foto: Pål Skeggs Vis mer

Begge ungdommene bor i området, 17-åringen er formelt siktet for drapet og sitter nå i avhør med politiet.

- Lå ved en bekk

Den 16 år gamle jenta ble funnet ved en bekk av to menn på 20 og 21 år. Det opplyser lokalkjente til Dagbladet.no.

De som fant jenta skal ha forsøkt å drive gjenoppliving til jenta ble sendt til sykehus.

Like i nærheten av stedet der jenta ble funnet skal det ha vært en stor fest i natt. Vitner som var på festen, hevder at både den drepte jenta og kjæresten var på festen.

- Jeg snakket med mannen som skjøt, og så ingenting unormalt med ham. Jenta som ble skutt var i god form og de to så ut som de koste seg, sier en festedeltager til Dagbladet.no.

Festen skal ha vært arrangert av et fotballag. Deltageren hevder den forløp helt uten bråk eller slossing, men ble avsluttet etter at helikopteret hadde kommet for å hente jenta.

Politiets kriminalteknikere arbeider i dag med å sikre spor på åstedet.