- Jeg har små forventninger til borgerlig regjering

Men større enn null, sier Høyre-politiker og samfunnsdebattant Jan Arild Snoen.

LITE ENTUSIASTISK: - Mine forventninger til en ny regjering er små, men større enn null. Den mest positive vrien på dette er for så vidt at jeg er klar til å bli positivt overrasket, skriver Jan Arild Snoen på nettsidene til Minerva. Her foran pc-en i hjemmekontoret ved en tidligere anledning. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
LITE ENTUSIASTISK: - Mine forventninger til en ny regjering er små, men større enn null. Den mest positive vrien på dette er for så vidt at jeg er klar til å bli positivt overrasket, skriver Jan Arild Snoen på nettsidene til Minerva. Her foran pc-en i hjemmekontoret ved en tidligere anledning. Foto: Truls Brekke/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snoen, som tidligere har vært medlem i Frp, har liten tro på kursendring med Erna Solberg som statsminister.

- Mine forventninger til en ny regjering er små, men større enn null. Den mest positive vrien på dette er for så vidt at jeg er klar til å bli positivt overrasket, skriver Snoen på nettsidene til Minerva.

Listen over saker der han forventer endring, er med andre ord ikke lang.

For det første regner han med en ny og «smartere» finansiering av veiprosjekter, selv om han medgir at han er usikker på om ekstrakostnadene gjør offentlig-privat samarbeid verdt det.

Snoen forventer også mer bruk av private innen helse, omsorg og utdanning samt at staten selger seg ned i enkelte selskaper.

Mindre vekst i bistandsmidlene enn om de rødgrønne hadde fått fortsette og et mindre kutt i jordbruksoverføringene, er også noe Snoen har tro på. Men her erkjenner han at KrF kan sette en stopper for de helt store omveltningene.

Sammenslåing av kommuner, kanskje endog ved tvang, er en annen sak han forventer gjennomført.

Et blåblått flertall vil også kunne gjeninnføre forbudet mot tigging og det kan bli strammet inn i ankemulighetene for asylsøkere, tror Snoen.

- Det blir bedre for dem som betaler formuesskatt, men lite til vanlige lønnsmottakere. Bedriftsbeskatningen legges om etter det spor som Stoltenberg har lagt opp, med små netto lettelser, skriver han.

(NTB)