INNSER VALGNEDERLAG:
Byrådsleder Stian Berger Røsland.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INNSER VALGNEDERLAG: Byrådsleder Stian Berger Røsland. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Jeg har snakket med Raymond flere ganger i dag

Innser valgnederlag og ber Arbeiderpartiet forhandle om byrådsmakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) innser at det borgerlige byrådet trolig ikke får flertall i Oslo, og sier nå at det er opp til Raymond Johansen og Arbeiderpartiet å starte forhandlingene.

- Vi har jobbet hardt for et borgerlig flertall, men ikke oppnådd det. Vi er skuffet over at vi ikke fikk det til, sier Berger Røsland til Dagbladet.

Snakker med Raymond I dag har det vært hektisk møtevirksomhet på Oslo rådhus for Berger Røsland, som altså ber Arbeiderpartiet og Raymond Johansen om å ta initiativ til å starte forhandlinger for et rødgrønt flertall i byrådet.

- Mitt syn er at dette er en oppgave som må gjennomføres av Ap, som er det største partiet i Oslo. Jeg har snakket med Raymond flere ganger i dag, sier Berger Røsland.

- Har du noen råd å gi i forhandlingene?

- Jeg tror Raymond er en erfaren nok politiker, men det er et krevende bystyre å operere i, sier han.

Han mener imidlertid det fortsatt er forhandlinger å gjennomføre på begge sider av bordet.

- Hvis MDG ønsker samtaler med oss er vi åpne for det. Det er ikke noe flertall i Oslo bystyre som har sagt de ønsker et skifte, og det må etableres først, sier Berger Røsland.

Politisk avstand Han er imidlertid godt fornøyd med valgresultatet for Høyre i Oslo. Foreløpig har Oslo 31,7 prosent oppslutning i Oslo.

Det er 18 år siden forrige gang Ap kapret makten i hovedstaden, men ingen av blokkene har nå flertall.

Miljøpartiet De Grønne blir avgjørende for at et rødgrønt samarbeid skal få flertall, og MDG sa i natt at de krever ordføreren i Oslo som motytelse for å støtte de rødgrønne i bystyret.

- Problemet er at vi ikke får flertall med sentrumspartiene og MDG. Vi er avhengige av Frp. Det er vanskelig å se for seg et Høyre-ledet byråd som skal basere seg på støtte fra Venstre, KrF, MDG og Frp i bystyret. Til det er den politiske avstanden for stor mellom MDG og Frp, sier Røsland til VG.

Dagbladet oppdaterer saken