- Jeg har studert aldring i 20 år, og jeg trodde aldri vi skulle klare å reversere den

Forskere fikk mus til å bli yngre på en uke.

BLE YNGRE: Forskere har klart å reversere aldringen hos mus. Musene på bildet er ikke de samme musene som ble brukt i forsøkene. Foto: Kyoto University / AFP Photo
BLE YNGRE: Forskere har klart å reversere aldringen hos mus. Musene på bildet er ikke de samme musene som ble brukt i forsøkene. Foto: Kyoto University / AFP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra vi fødes til vi dør eldes sakte, men sikkert cellene i kroppen vår. Nå har en gruppe amerikanske og australske forskere identifisert en ny måte celler eldes på, og i tillegg klart å reversere hele prosessen hos gamle mus som på flere måter fikk «yngre» kropper.

Funnet kan øke forståelsen av aldersrelaterte sykdommer, inkludert kreft og diabetes, skriver New Scientist.

- Jeg har studert aldring på molekylært nivå i nesten 20 år, og jeg trodde aldri jeg skulle se dagen da aldring kunne reverseres. Jeg trodde vi ville være heldige hvis vi klarte å roe ned prosessen litt, sier professor David Sinclair ved University of New South Wales i Australia i ABC Australia.

Mitokondrier Når vi eldres vil mitokondrienes funksjon avta, noe som igjen iverksetter aldringen. Mitokondrier er celleorganeller som forsyner cellen med mesteparten av energien som cellen trenger.

Forskere mener også at defekte mitokondrier kan føre til sykdommer som vi forbinder med aldring, som Alzheimer, Parkinsons og Huntingtons sykdom. Også diabetes og krybbedød er blitt satt i forbindelse med feil i mitokondrienes funksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer