- Jeg har syndet

Under den kombinerte frokosten og bønnemøtet i Det hvite hus fredag, sto USAs president Bill Clinton fram som en angrende synder. Han ba om tilgivelse og innrømmet å ha syndet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det finnes nok ikke en «fin» måte si det på: Jeg har syndet. Jeg har vært på litt av en reise de siste ukene for å komme fram til dette punktet - til den utilslørte sannheten om hvor jeg står, sa president Clinton under bønnefrokosten i Det hvite hus i dag.

Han sa seg enig med kritikerne som mente at forklaringen hans 17. august ikke viste tegn til anger.

- Det er viktig for meg at alle som er blitt såret vet at sorgen jeg føler er ekte. Først og fremst min familie, mine venner, mine ansatte, min regjering, Monica Lewinsky, hennes familie og det amerikanske folk. Jeg har bedt dem om tilgivelse, sa Bill Clinton.

Dette er første gang presidenten offentlig har bedt Monica Lewinsky om unnskyldning.

- Jeg angrer. Jeg må ha Guds hjelp for å være den personen jeg vil. Jeg må møte vilje fra det amerikanske folket til å gi den tilgivelse jeg ber om. Jeg må gi avkall på den stolthet og det sinne som svekker dømmekraften, og som får mennesker til å sammenligne, klandre og klage, sa presidenten.

Clinton understreket at han ikke kommer til å trekke seg, men at han vil søke åndelig veiledning for å bote på skaden.

Presidentens jurister har i det siste jobbet døgnet rundt for å forberede sitt offentlige forsvar mot Kenneth Starrs rapport.

Clinton sier han vil be sine advokater om å forberede et kraftig forsvar og bruke alle mulige, passende argumenter.

- Det juridiske språket må ikke skjule det faktum at hva jeg gjorde var galt, understreket Clinton i sin tale fredag.

PS! Det britiske veddemålsfirmaet IG Index ga i dag kun fem ganger pengene igjen for de som ville vedde på at Clinton kom til å trekke seg.

TILGIVELSE: Hillary følger Clintons tale der han blant annet ber henne om tilgivelse.