FULGTE SANDBERGS FOREDRAG: Veronica Orderud er drapsdømt i Orderud-saken, og ble trist og lei av under Sandbergs oppvisning av det privatetterforskeren mener er nye bevis. Foto: Torbjørn Grønning
FULGTE SANDBERGS FOREDRAG: Veronica Orderud er drapsdømt i Orderud-saken, og ble trist og lei av under Sandbergs oppvisning av det privatetterforskeren mener er nye bevis. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

«Jeg har trodd hele tiden at dette har med Anne å gjøre»

Veronica Orderud synes det var tøft å se Tore Sandbergs bevispresentasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet.no): Veronica Orderud satt i salen under Sandbergs presentasjon i dag, og forteller at det var en sterk opplevelse. Spesielt sterkt var det å se en videooppsummering av drapene og rettssakene.

- Det var veldig tøft, mye tøffere enn jeg hadde trodd, sa hun etterpå.

Til Dagbladet.no forteller Veronica at hun har fått tilgang til noe av materialet som Sandberg ennå holder utenfor offentligheten, men at selv ikke hun kjenner helheten i privatetterforskningen.

Veronica tror på gjenopptagelse

Den drapsdømte kvinnen har tro på en gjenopptagelse.

- Det er klart jeg har forhåpninger om gjenopptagelse. Det er det som har holdt meg oppe alle disse åra. Jeg tror faktisk jeg skal klare å komme meg videre. Bare man finner de som har begått drapene, så blir jo alt bra

- Jeg har trodd hele tiden at dette har med Anne å gjøre, men så ble alt snudd på hodet, sier Veronica.

Hun reagerer særlig på funnet av det antatte kulehullet.

- Jeg blir skuffet og lei meg over at noe sånt kan bli funnet etter at politiet var der. Jeg trodde at politiet gjorde tekniske undersøkelser slik de gjør på tv, grundig og skikkelig.

Tore Sandberg sa for øvrig at han mente alle de som til slutt ble dømt på et eller annet tidspunkt hadde forklart seg feilaktig. Han understreket at han ikke hadde tatt på seg oppdraget med å granske saken på nytt hvis han hadde trodd at Per og Veronica Orderud var skyldige.

Sandberg tror ikke ekteparet hadde nøkkel

Tore Sandberg sier til Dagbladet.no at han stoler på Per og Veronica Orderud når de hevder at de ikke hadde nøkler til huset.

Sandbergs mener nemlig i sin nye teori at gjerningsmennene ikke tok seg inn via verandadøra, men gjennom hovedinngangen i første etasje. Døra bar ikke preg av å være brutt opp.

- De må ikke nødvendigvis ha vært brukt nøkkel selv om det kan se sånn ut. Det finnes mange andre metoder som ikke setter spor. Både Per og Veronica Orderud mener de er uskyldige og jeg kan ikke annet enn å ta dem på ordet når de sier at de ikke hadde nøkkel til inngangen, sier Tore Sandberg til Dagbladet.no.

Sandberg mener at domstolene tar feil når de har konkludert med at ekteparet Orderud var målet. Sandberg mener datteren Anne Orderud Paust var målet for drapene.

- Hvis jeg går inn på motiv nå vil det umuliggjøre mitt videre arbeid med saken, sier Sandberg.

Han sier at både Per og Veronica Orderud er lettet over at Sandberg nå kan ha funnet flere opplysninger.

Ikke oppsiktsvekkende
Harald Orderud endret på ingen måte sitt syn på drapssaken etter Sandbergs presentasjon.

- Jeg synes ikke det var «oppsiktsvekkende» slik han selv har ordlagt seg. Dette er bare en teori, en teori som han ikke får særlig støtte fra ekspertene på, sier han til Dagbladet.no.