Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har tysta nok i denne saken

Haidar Hussain (23) vil ikke oppgi navn som kan frikjenne ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drapstiltalte Haidar Hussain (23) hevder det er flere personer som kan bekrefte hans versjon av timene og minuttene før drapet på Anne Marit Søgård i en Torshov-leilighet i juni 2006.

Personene skal ha inngående kunnskap om at Hussain i forkant av drapet skal ha blitt bedt om å komme til leiligheten av en navngitt person som var venn av Søgård. Dersom han ikke møtte opp før midnatt drapskvelden, skulle de finne ham senere.

Bakgrunnen for møtet skulle være å samordne forklaringen til Søgård, som skulle i politiavhør dagen etter, siktet for å ha satt en dødelig heroinsprøyte på Hussains avdøde kjæreste Tanja Petrusson (20).

Men Søgård fikk aldri gjennomført avhøret. Hun ble skutt og drept samme kveld.

- Tysta nok

Hussain ønsker ikke å navngi noen av kildene som kan bekrefte forklaringen hans.

- Jeg har tysta nok i denne saken. Jeg oppga Søgårds navn til politiet i overdosesaken om Tanja uka før hendelsen jeg står tiltalt for nå. Det har ført til at jeg står her i dag. Jeg stoler ikke på politiet lenger, sa Hussain i retten.

Han begrunner kildetausheten også med at han frykter represalier dersom han oppgir navnene på personene som forsynte ham med våpen og informasjon.

- HENRETTELSE: Her, i Østgaards gate på Torshov i Oslo, ble Anne Mari Søgård skutt og drept 25. juni 2006. Foto: HANS ARNE VEDLOG
- HENRETTELSE: Her, i Østgaards gate på Torshov i Oslo, ble Anne Mari Søgård skutt og drept 25. juni 2006. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- Jeg soner for tiden en annen dom. Jeg ønsker ikke å bli slått, truet og plaget i fengselet som en tyster, sa Hussain.

- Frykter konsekvenser

Aktor Berit Johannessen spurte gjentatte ganger om han ønsket å oppgi navnene.

- Disse personene kan bidra til å renvaske deg. Du er tiltalt for den kanskje mest alvorlige forbrytelsen som finnes. Likevel ønsker du ikke å oppgi navnene som kan frikjenne deg?

- Jeg frykter konsekvenser hvis jeg gjør det. Jeg har brukt tre-fire uker til å manne meg opp til denne forklaringen. Det er ikke lett, og det er mange følelser. Jeg gjør mitt ytterste her, sa Hussain.

23-åringen sier han inntil Petrusson-saken hadde et greit forhold til politiet. Samtidig la aktor fram to anmeldelser fra Hussain mot en arrestforvarer og en politimann fra tidligere år.

«Rettferdigheten vil seire»

Etter dødsfallet skrev han, med hjelp fra en kamerat, et minneord til Tanja. Der sto det blant annet:

«Du er en stjerne som aldri vil slutte å skinne. Rettferdigheten vil seire, du ville gjort det samme for meg.»

Hussain mener den sistnevnte setningen viser til at han valgte å si fra til politiet om hvem som satte det dødelige heroinskuddet.

Dagbladet har tidligere skrevet om anmeldelsene til Spesialenheten for politisaker.

Den første gjaldt en episode i oktober 2004 da han skal ha blitt slått med batong og fått spark mot kroppen. Saken er henlagt. Den andre gjelder kvelningsepisode i arresten.

- Jeg kan bekrefte hendelsen. Jeg skrev selv anmeldelsen, sa Hussains forsvarer, Marius Dietrichson, til Dagbladet i juni 2006.

FRYKTER TYSTERSTEMPEL: Drapssiktede Haidar Hussain (23) holder tett om navn på nyttige kilder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media