- Jeg har uttalt meg om Siv personlig

Erna Solberg om statsministerkandidatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dagens utgave av Dagbladet sier Erna Solberg at Siv Jensen ville klart å lede en regjering.

- Jeg mener alle partiledere har egenskaper til å lede en regjering. Siv som person er ikke noe problem, hun ville klare å lede en regjering. Det er Frp\'s politikk som er problemet. Og som leder av regjeringen må man tone ned parti-poltikken, sa Høyre-leder Solberg.

Men i dag skriver Høyre i en pressemelding at Dagbladet feilinformerer.

Dagbladet har blitt så sjokkert over at Høyres leder konsekvent snakker pent om de personlige egenskapene til de andre ikke-sosialistiske lederne, at dette har forledet Dagbladet til å tro at Høyres leder underdanig «neier for Siv» og «åpner for Siv», heter det i meldingen.

- Blitt lovet opprettelse

- Høyre har blitt lovet en opprettelse fra Dagbladet. Jeg har uttalt meg om Siv personlig, det er noe helt annet enn å åpne for at hun kan bli statsminister. Vinklingen Dagbladet har er feil. Dette har jeg ikke sagt. Jeg mener meg feilsitert når Dagbladet setter en snakkeboble på meg på forsiden hvor jeg sier at Siv kan bli statsminister. Dette har jeg sagt om alle, Lars Sponheim, Dagfinn Høybråten, Høyre og Siv Jensen. Jeg har sagt at de har egenskapene som skal til for å bli statsminister, men at de må tone ned partipolitikken. Jeg har ettertrykkelig sagt til Dagbladet at det er ikke personkabalene som er viktigst nå, nå må fokus være på politikk og alternativer til dagens rødgrønne regjering, sier Erna Solberg til Dagbladet.no.

Ingen beklagelse

Men det kommer ingen beklagelse fra Dagbladet til Erna Solberg.

FÅR INGEN BEKLAGELSE: Høyres partileder Erna Solberg får ingen beklagelse fra Dagbladet etter dagens oppslag. Foto: Scanpix
FÅR INGEN BEKLAGELSE: Høyres partileder Erna Solberg får ingen beklagelse fra Dagbladet etter dagens oppslag. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ikke lovet noen beklagelse, det blir ingen beklagelse, det er ikke noe å beklage, sier nyhetsredaktør Peter Raaum.

Raaum mener ikke at Dagbladet har gjort noe feil i forhold til Solbergs sitater.

- Det er et spørsmål om tolkning. Solberg vil ikke at dette skal tolkes som noen konkret invitasjon til Frp om samarbeid. Det står at hun mener Siv Jensen har egenskapene som kreves for å lede en regjering. Skal hun gjøre det sammen med Høyre, så må partiets politikk tones ned. Og det er da vitterlig det hun har sagt, sier Raaum.

- Jeg har uttalt meg om Siv personlig