Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har utvilsomt vunnet

Men de første målingene er ikke enig med opposisjonskandidat Mircea Geoana i Romania.

UTROPTE SEG SELV TIL VINNER: Mircea Geoana lå likevel bak på den første målinga i dag. Foto: REUTERS/Radu Sigheti/Scanpix
UTROPTE SEG SELV TIL VINNER: Mircea Geoana lå likevel bak på den første målinga i dag. Foto: REUTERS/Radu Sigheti/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sittende statssjef Traian Basescu ser ut til å ha vunnet presidentvalget i Romania med knapp margin. De første offisielle resultatene gir Basescu en oppslutning på 50,43 prosent.

Opposisjonens kandidat Mircea Geoana så ut til å ha fått 49,57 prosent av stemmene i søndagens valg, viste de ufullstendige resultatene mandag morgen. Et endelig resultat var ventet senere mandag.

Sent søndag kveld viste valgdagsmålinger at Geoana hadde en liten ledelse, og han var raskt ute med å hevde at han var valgt.

- Jeg har utvilsomt vunnet, og dette er en fin dag for demokratiet i Romania, framholdt han.

Men talsmenn for et sentrum-høyreparti som støtter Basescu, sa at en uoffisiell opptelling tydet på at den sittende presidenten ville vinne en knapp seier. Denne tellingen var foretatt av frivillige valgarbeidere parallelt med den offisielle stemmetellingen.

Politiske analytikere i Bucuresti sa at en langvarig tautrekking om valgseieren kunne skape mer økonomisk uro i et land som allerede sliter med en langvarig politisk og økonomisk krise. De håpet derfor på en rask avgjørelse.


(NTB)


GIKK FRAM: Traian Basescu fikk drøyt 50 prosent av stemmene på den første tellinga i dag. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT/Scanpix
GIKK FRAM: Traian Basescu fikk drøyt 50 prosent av stemmene på den første tellinga i dag. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media