Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg har vært heldig. Det kunne ha gått mye verre.»

Jan Erik Iversen ble i går fengslet for fire uker, siktet for å ha skutt finansmannen Christer Tromsdal i kneet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iversen påkjærte fengslingen.

Tromsdal ble i går utskrevet fra Ullevål sykehus. Han hadde det etter forholdene bra.

-  Ja, jeg har vært heldig. Det kunne ha gått mye verre, sier Tromsdal til Dagbladet.

Tromsdal hevder han ikke selv skylder penger, men at Iversen mente han hadde penger til gode fra Lindegaard-konkursen. Tidligere eiendomsspekulant Ole Petter Lindegaard gikk konkurs høsten 2003.

Kravene mot Lindegaards konkursbo beløper seg til rundt 50 millioner kroner.

-  Når jeg blir skutt på fordi Lindegaard skylder penger, da blir jeg litt svimmel, sier Tromsdal.

Skjøt ved et uhell?

I fengslingsmøtet, som i går ble holdt for lukkede dører i Oslo tinghus, kom det fram at Tromsdal og Iversen har forskjellige oppfatninger av hva som skjedde i Tromsdals Jaguar utenfor Frogner kirke i Oslo ved 12.30-tida tirsdag. Tromsdal hevder Iversen skjøt med vilje, mens Iversen hevder det hele var et uhell.

-  Jeg mener det ikke er grunnlag for å sikte min klient for legemsbeskadigelse med vilje. Skuddet gikk av ved et uhell, sier Iversens advokat, John Christian Elden, som hevder Iversen hadde fått beskjed av Tromsdal om å ta med seg et skytevåpen.

Skylder 250 000 kroner?

-  Tromsdal ringte min klient for å avtale møte på dette stedet. Det er ingen uenighet om at det var min klient som hadde med seg våpen, men det var på Tromsdals anmodning, sier advokat Elden.

Politiet har tatt beslag i Iversens telefon.

-  Politiet har sikret SMS-meldinger som bekrefter min klients forklaring: Tromsdal hadde bedt min klient å komme fordi han hadde funnet ut hvordan han skulle betale tilbake det han skyldte, og han ba min klient om å skaffe til veie et skytevåpen til egen beskyttelse, sier Elden.

Etter det Dagbladet erfarer, mener Iversen at Tromsdal skylder en sum på rundt 250 000 kroner.

PÅ BEDRINGENS VEI: Christer Tromsdal ble i går utskrevet fra Ullevål universitetssykehus i Oslo. Han stiller seg uforstående til at han skal blandes inn i en gjeldssak han mener han ikke har noe med.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media