ET JULEMIRAKEL: - Det er et mirakel, et julemirakel, sier Mark Mackesy, venn av Donna Molnars familie. Den 55 år gamle kvinnen ble funnet begravd i snøen etter nesten tre døgn. Foto: City News Canada
ET JULEMIRAKEL: - Det er et mirakel, et julemirakel, sier Mark Mackesy, venn av Donna Molnars familie. Den 55 år gamle kvinnen ble funnet begravd i snøen etter nesten tre døgn. Foto: City News CanadaVis mer

- Jeg har vært her ute lenge, har jeg ikke?

Kanadiske Donna Molnar (55) overlevde tre døgn ute i snøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): 55 år gamle, kanadiske Donna Molnar skulle bare ut og kjøpe ingredienser til julebaksten, da hun plutselig ble fanget i en voldsom snøstorm forrige fredag.

Donna var kun iført vanlige klær og en vinterjakke da hun satte seg i bilen og kjørte avgårde. Ute var det snø, sterk vind og en  temperatur på 15 minusgrader.

Ektemannen, barna, de 20 politimennene og de mange frivillige som deltok i letingen etter henne var i ferd med å miste alt håp, da Donna fortsatt var savnet på dag tre.

Hånda og ansiktet stakk opp
Men mandag formiddag, i Ancaster, 75 kilometer vest for Toronto, kom Rau Lau og hunden Ace på sporet av den savnede kvinnen. Plutselig løp Ace ut på et snødekt jorde.

Der stakk en hanskeløs hånd og et forfrossent ansikt opp av snøen. Ray Lau, en av de frivillige letemannskapene, var forberedt på å finne liket av en kvinne. Helt til kroppen begynte å røre på seg og kvinnen begynte å mumle noe som knapt var hørbart.

- Jeg har vært her ute lenge, har jeg ikke? spurte Molnar, og unnskyldte seg for å ha vært til bry for redningsmannskapene.

Hun var utrolig nok ved bevissthet, 72 timer etter at hun forsvant.

- Da jeg kom bort til henne var hun dekket av snø, bare ansiktet og halsen var synlig. Jeg var overrasket over at hun var i live, forteller Lau, ifølge BBC.

Hunden Ace får kotelett
Mark Cox, som hadde ansvaret for leteaksjonen, sier han aldri før har opplevd at noen har overlevd så lenge ute i kulda.

- Aldri har jeg vært med på noe så uvirkelig. Det er virkelig helt fantastisk hvordan hun overlevde. Den eneste forklaringen jeg har er at hun var så dypt begravd i snøen at den kan ha hatt en beskyttende effekt. Men jeg er fortsatt sjokkert, sier Cox til Toronto-avisen
Globe and Mail.

Ray Lau gir all ære til hunden Ace, og omtaler seg selv bare som «sjåføren hans». Nå venter en rikelig belønning.

- Han har fortjent en kotelett, og vel, jeg gir ham ikke øl, men hvis han hadde ønsket det, hadde han fått det, sier den stolte hundeeieren til Globe and Mail.

55 år gamle Molnar ligger nå på sykehus og får behandling for frostskader. Legene sier hun kan komme til å miste noen av fingertuppene og tærne, men at hun ellers vil bli frisk igjen.